Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Hírek

Mozgó rendelők Szabadka, Zombor, Magyarkanizsa és Sid számára

2016.03.11.

Aleksandar Vulin, munkaügyi, foglalkoztatási és szociálpolitikai miniszter,ma bejárta a szabadkai Egészségházak Nő- és Gyermekvédelmi Szolgálatának az épületén folyó munkálatokat, majd négy teljesen felszerelt rohamkocsi kulcsait adta át a szabadkai, zombori, sidi és magyarkanizsai mentőszolgálatok képviselőinek.

10004_1.jpg

A szabadkai Egészségházak épületén folyó munkálatok részét képezik „A migránsok/menekültek és a helyi lakosság egészségi állapotának a stabilizálása” elnevezésű projektnek, amelyet a német Help segélyszervezet támogat. A projekt öt szerbiai egészségház felújítását, új gyógyászati felszerelés és egy-egy sürgősségi beavatkozásokra is alkalmas menőautó beszerzését irányozza elő. A most átadott járművek mozgó rendelőnek is tekinthetők, mivel alkalmasak arra, hogy a terepen nagyobb számú gyógyászati beavatkozást hajtsanak végre.

A szabadkai Egészségházaknak juttatott adomány értéke 109.500 euró, a Help szervezet projektjének teljes értéke pedig 875.000 eurót tesz ki.

Aleksandar Vulin miniszter megköszönte a német Kormány és a Help emberbaráti szervezet által a migráns-válság megoldásában, illetve a helyi lakosoknak nyújtott támogatást.

- A zombori, magyarkanizsai, sidi és szabadkai emberek jól vizsgáztak emberségből, hiszen megmutatták, hogy megértik a mások baját, s hogy segíteni akarnak a bajba jutottaknak., Ez egyik módja annak, hogy megköszönjük nekik ezt a hozzáállást, s hogy megmutassuk, érdemes jó embernek lenni és másoknak segíteni a bajban - emelte ki Vulin miniszter.

Milimir Vujadinović, a Városi Tanács szociálisvédelemért felelős tagja megköstönte a Help szervezet képviselőinek, illetve az illetékes minisztériumnak és a kormánynak, hogy segítenek javítani az egészségügyi és szociálisvédelmi intézményekben tapasztalható körülményeken. Hangsúlyozta, hogy a helyi önkormányzat megbízható partnere lesz az adományozóknak és a szerb Kormánynak is.

Az eseményen jelen volt Klaus Mock, a Help Emberbaráti Szervezet montenegrói és szerbiai regionális koordinátora, Jürgen Schmid, Németország belgrádi nagykövetségének első titkára, dr. Nenad Ivanišević, a Munka-, Foglalkoztatás-, Harcos- és Szociálisügyi Minisztérium államtitkára, Ilija Maravić, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke és prim. dr. Kornelija Jakšić Horvat, a szabadkai Egészségházak Mentőszolgálatának vezetője is.