Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Aláírták a megállapodást Szabadka és Kiskunhalas diákszervezeteinek az együttműködéséről

2016.03.16.

A Városháza Média Központjában megállapodást írtak alá a Vajdasági Magyar Diákszövetség és a kiskunhalasi Városi Diákönkormányzat közötti együttműködésről. A megállapodást Sóti Attila, a Vajdasági Magyar Diákszövetség elnöke és Szabó Kocsis Dorottya, a kiskunhalasi Városi Diákönkormányzat elnöke írta alá. A szerződés aláírásánál jelen volt Farkas Dániel, Kiskunhalas alpolgármestere és Somorai Hermina, a Vajdasági magyar Diákszövetség irodavezetője.

10014_1.jpg

Az együttműködés célja hosszú távú partnerség kialakítása, amely lehetővé teszi a szabadkai és a kiskunhalasi tanulók illetve egyetemi hallgatók számára egymás jobb megismerését a közös programok és projektek megvalósítása révén, illetve, hogy pályázzanak az Európai Unió pénzforrásainál – emelte ki Sóti Attila, majd hozzátette: az ilyen pályázatokon való részvétel feltétele, hogy a szerbiai szervezetnek legyen partnere az Európai Unióból.

- Közös célunk a hosszú távú partnerség, amely a két város fiataljai számára lehetővé teszi közös projektek megvalósítását mindenekelőtt a kultúra, az oktatás és a sport területén.  Szeretnénk segíteni egy olyan légkör kialakításában, amelyben szépen lehet élni, amelyben jó fiatalnak lenni, s úgy vélem, hogy ezt a célt épp a két szervezet együttműködésével lehet elérni. Szeretnénk más vajdasági ifjúsági szervezetekkel is együttműködni, olyanokkal, amelyek hasonló nézetekkel, elképzelésekkel rendelkeznek, mint a mostani megállapodás aláírói - mondta Sóti Attila.

Szabó Kocsis Dorottya elmondta, hogy a kiskunhalasi Diákönkormányzat munkájában minden kiskunhalasi iskolai tanulói részt vehetnek, akik a tanulók megválasztott képviselői, a Diákönkormányzat elnökségét pedig az elnök és helyettesei alkotják.

Megbízatásunk három évre szól.  Remélem, hogy az együttműködési megállapodás segítségével a határ két oldalán élő tanulók és egyetemisták megértsék egymást - emelte ki Szabó Kocsis Dorottya.

A Vajdasági Magyar Diákszövetségnek Újvidéken és Szabadkán van irodája, így elmondható, hogy az együttműködési megállapodás három város tanulóit és egyetemistáit öleli fel - hangsúlyozta Somorai Hermina, majd annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a megállapodás hozzájárul a határ két oldalán élő fiatalok tevékenységének előmozdításához.

A Vajdasági Magyar Diákszövetségnek az újvidéki és a szabadkai irodán keresztül 600 középiskolás illetve egyetemi hallgató a tagja.