Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Beharangozták a 17. Szuper Enpi Karate Kupát

2016.03.18.

Az Enpi Karate Klub vasárnap,  2016. március 20-án a sétaerdei Sportcsarnokban Szuper Enpi Karate Kupa névvel immár 17. alkalommal rendezi meg a nagyszabású nemzetközi karate tornát, amelyen 13 ország több mint 1.500 versenyzője lép fel. A résztvevő országok: Németország, Ausztria, Lengyelország, Szlovákia,  Magyarország, Románia, Bulgária, Macedónia, Bosznia és Hercegovina, a boszniai Szerb Köztársaság, Szlovénia, Horvátország és Szerbia.

 10019_1.jpg

Milorad Ćopić, az Enpi KK elnöke a Városháza Média Központjában megtartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az előző 16 tornán 17 európai ország több mint 23.000 versenyzője lépett fel, s hogy az Enpi KK minden eddiginél jobban fogja megszervezni a soron következő, 17. Szuper Enpi Karate Kupát.

- Tavaly a karate világbajnokság házigazdái voltunk. Az eddig megtartott 23 világbajnokság közül a szabadkai versenyt kiáltották ki a a Shotokan Karate Világszervezet történetének legjobban megszervezett bajnokságává. A nemzetközi rendezvény tökéletes szervezésében szerzett tapasztalatokra alapozzuk az idei Szuper Enpi Kupa megszervezésével kapcsolatos derűlátásunkat - mondta Milorad Ćopić, majd hozzátette: ez a torna kiváló alkalom arra, hogy a német Nürnbergben két hét múlva kezdődő Európa-bajnokság előtt minden versenyző leellenőrizhesse, milyen formában is van.

Ilija Maravić, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke, a 17. Szuper Enpi Karate Kupa Szervezőbizottságának alelnöke Ilija Maravić,  az Enpi Karate Klubnak mindazokat az eddigi erőfeszítéseket, amelyekkel hozzájárultak Szabadkának a sportok és a turizmus városaként történő népszerűsítéséhez.

- Hiszem, hogy ez a 17. nemzetközi karate verseny színvonalában és szervezettségét tekintve is eléri a tavalyi VB szintjét. Szabadka Városa támogatja az Enpi Karate Klubhoz hasonló egyesületeket, igaz, nem olyan mértékben, ahogyan azt a klubok elvárnák és megérdemelnék, de remélem, hogy az önkormányzat az elkövetkező időszakban elismeri az ilyen sportegyesületek színvonalát, s hogy még konkrétabban fogja támogatni azokat. Annál is inkább, mivel városunknak többszörös haszna származik a nagy nemzetközi versenyek megszervezéséből – hangsúlyozta Ilija Maravić.

Milenko Pejušković, a 17. Szuper Enpi Karate Kupa Szervezőbizottságának tagja úgy vélte, hogy március 20-a, a boldogság világnapja városunk számára is boldogságot hoz, különösen a Sugárút számára, amely azon a napon megtelik gyermekek kacajával és a nemzetközi versenyen résztvevő sportolók zsivajával.  

A tornát vasárnap, március 20-án 9:30-kor nyitják meg. A verseny (a 17. Szuper Enpi Karate Kupa, 2. Kobudo Szuper Enpi Karate Kupa és 1. Kyokushin Szuper Enpi Karate Kupa) 16 küzdőtéren zajlik, két csarnokban: az emeleti asztalitenisz-csarnokban (10 éves korig) és a Sportcsarnok nagytermében (az idősebb korcsoportok számára). A katák versenye 10 és 14 óra között lesz, a küzdelmeket pedig 14 és 18 óra között bonyolítják le. A belépés díjtalan.