Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Fogadás Davor Štefanek tiszteletére

2016.03.18.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere és Vjekoslav Ostrogonac, a Városi Tanács sportért, ifjúságért és turizmusért felelős tagja ma a Városházán fogadták Davor Štefanekot, a Spartacus Birkózó Klub tagját, szerb kötöttfogású birkózóválogatottat, aki a lettországi Rigában most lezajlott Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett a 66 kilogrammosok súlycsoportjában. A fogadáson jelen volt Sreten Damnjanović, a Spartacus BK edzője és Andrija Romić, a klub elnöke.

10020_1.jpg

Maglai jenő polgármester gratulált Davor Štefaneknek a kiváló eredményhez, majd hozzátette: a Rigában megszerzett ezüstérem Szabadka és a Spartacus Birkózó Egyesület sikere is egyben.

- Véleményem szerint Szabadkának hálásnak kellene lennie az elért eredményeidért. Az elkövetkező időszakban a helyi önkormányzat maximális támogatásban kell, hogy részesítsen téged és a klubot is, hogy még jobb eredményeket érhess el, felsorakozva azok közé a nagy sportolók közé, akik az elmúlt évtizedekben kiemelkedtek a város birkózói közül - emelte ki Maglai Jenő. A folytatásban elmondta, hogy a szabadkai sport és sport-infrastruktúra szempontjából a prioritások egyike egy új sportcsarnok megépítése, amelyben biztosítani lehetne a sportolók zavartalan versenyzéséhez és a nagy hazai és nemzetközi sportversenyek megszervezéséhez szükséges feltételeket.

Vjekoslav Ostrogonac elégedettségének adott hangot, amiért a Spartacus BK  és a város birkózása meglelte a régi dicsőséghez vezető utat.

- Hiszem, hogy Szabadkának hosszú idő után ismét lesz olimpiai bajnoka. Gratulálok a klub vezetőségének is, amiért sikerült Štefaneket visszacsalogatnia a városba, így a Spartacus versenyzőjeként lehet jelen a riói Olimpiai Játékokon. Mindannyian büszkék vagyunk rád és az eredményeidre – mondta Vjekoslav Ostrogonac.

Davor Štefanek hangsúlyozta, hogy Szabadka az ő városa, s hogy sportpályafutását a Spartacus Birkózó Klubban szeretné befejezni.

- Idén januárban tértem vissza Szabadkára, s már meglett az újabb érem is. Van valami a birkózó csarnok levegőjében, amitől kitűnő eredményeket lehet elérni. Szeretnék mindenért köszönetet mondani abban a reményben, hogy még találkozni fogunk az idén. Mindenki tudja, hogy célom érmet szerezni Rióban. Örülök, hogy a szabadkaiak ilyen jelentőséget tulajdonítanak a Lettországban megszerzett éremnek. Ez sokat jelent nekem, annál is inkább, mivel az EB-re az edzések kellős közepén mentem el, hiszen legfontosabb célom érmet szerezni a küszöbön álló Rio de Janeiro-i Olimpiai Játékokon. Az orosz Iszlam-bek Albijevet, aki megérdemelten nyert ellenem a rigai döntőben, Rióban várom, készen arra, hogy visszavágjak neki – mondta Davor Štefanek.

A fogadásért köszönetet mondott Sreten Damnjanović edző is. Hangsúlyozta, hogy Davor Štefanek, aki a világbajnokságokon két, az EB-ken négy érmet szerzett, annak ellenére, hogy klubszíneket cserélt, soha sem hagyta el Szabadkát.

- Szeretném, ha teljesülnének Štefaneknek a riói olimpiával kapcsolatos kívánságai, én pedig személy szerint örülnék annak, ha Štefanek követne az edzői székben, amikor eljön annak az ideje - mondta Sreten Damnjanović.

A rigai Európa-bajnokságon még két szerb válogatott szerzett ezüstérmet: Aleksandar Maksimović a 71 kilogrammosok és Nemes Viktor a 75 kilogrammosok mezőnyében.

10020_2.jpg