Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Hírek

A Vénusz Gyógyszertárban vényre is kiválthatók a gyógyszerek

2016.03.19.

A kisbajmoki Helyi Közösség vezetőségének erőfeszítései nyomán és Milimir Vujadinovićnak, a Városi Tanács szociálisvédelemért felelős tagjának hathatós közbenjárására a kisbajmoki Helyi Közösség épületében (Franjo Kluz u. 2.) működő Vénusz Magángyógyszertár szolgáltatásaiba bekerült a gyógyszerek vényre történő kiadása is. Ez nagy könnyebbséget jelent mindenekelőtt a helyi közösség területén élő idősebb polgártársaink számára, mivel mától a gyógyszerekért nem kell a városba menniük.

10021_1.jpg

Milimir Vujadinović a kisbajmoki HK vezetőségével tartott rövid megbeszélést követően a sajtó képviselőinek elmondta, hogy 2012 szeptemberében a helyi közösség akkori vezetősége a Vénusz Gyógyszertár tulajdonosával szerződést kötött ugyan, de abból kimaradt a gyógyszerek vényre történő kiadásának a kötelezettsége.

- Mint azt megígértük, sikerült áthidalunk a kisbajmoki HK akkori vezetőségének ezt a nagy mulasztását és megoldottuk a problémát.   Köszönetet mondok a helyi közösség jelenlegi vezetőségének élén Saša Gravoraccal, a Közgyűlés elnökével azokért az erőfeszítésekért, amelyek eredményeként a helyi közösség területén élő idősebb polgártársaink a Vénusz Gyógyszertárban vényre is kiválthatják a gyógyszereiket. Szeretnék köszönetet mondani a gyógyszertár tulajdonosának, valamint a köztársasági Egészségbiztosítási Alap szabadkai kirendeltsége illetékeseinek a probléma megoldása iránt tanúsított megértésükért – emelte ki Milimir Vujadinović.

Hozzátette, hogy a kisbajmoki HK vezetőségével ma megtartott megbeszélésen megállapították: eddig a tavaly júniusban számba vett problémáknak legalább a felét sikerült megoldani.

10021_2.jpg

Egyesek azt javasolták, hogy zárjuk be a Vénusz Gyógyszertárat és mondjuk fel a szerződést. Talán ezt a legkönnyebb megtenni, de mi gondoltunk a polgárok igényeire is, illetve azokra is, akik ebben a gyógyszertárban dolgoznak, hiszen a gyógyszertár bezárásával megszűnt volna a munkahelyük is. Megőriztük a munkahelyeket, megőriztük az adófizetőket, s most már a polgárok vényre is megkaphatják az orvosságokat – hangsúlyozta Milimir Vujadinović.

Saša Gravorac elmondta, hogy a kisbajmoki HK Közgyűlése 2015. szeptember 1-jén alakult meg. Elsődleges feladatának azt tartotta, hogy megoldja a polgárok által felvetett egyik legsúlyosabb problémát, mégpedig a gyógyszerek vényre történő kiváltását a kisbajmoki HK épületében működő gyógyszertárban.

- Hat hónap után, kínkeserves munkával, sikerült megoldanunk ezt a gondot. A kisbajmoki HK minden polgára mától a Vénusz Gyógyszertárban vényre is kiválthatja a szükséges gyógyszereket. Helyi közösségünkben a lakosság többnyire az idősek csoportjába tartozik, s számukra komoly gondot okozott, amiért a gyógyszerekért a városba kellett menniük. A jövőben erre nem lesz szükség, mivel sikerült megoldanunk, hogy itt, ahol a rendelő működik, megkaphassák a gyógyszereket is. Jó az is, hogy sikerült megteremteni az együttműködést az orvosi rendelő és a gyógyszertár között, így a legkeresettebb orvosságokat ebben a gyógyszertárban is kiválthatják – mondta Saša Gravorac, ugyanakkor pedig köszönetet mondott Milimir Vujadinovićnak is a probléma megoldásához nyújtott támogatásáért.

10021_3.jpg