Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Sporthírek

Megtartották a 17. Szuper Enpi Karate Kupát

2016.03.20.

A Szuper Enpi Karate Kupát immár 17. alkalommal rendezték meg Szabadkán az Enpi Karate Klub szervezésében. Különböző korosztályokban 12 európai ország 1.620 versenyzője indult, akik ezt a tornát formaellenőrzésre használták ki a küszöbönálló Európa-bajnokság előtt, amelyet a németországi Nürnbergben tartanak. A szervezők 16 küzdőteret állítottak fel, tizenkettőt a nagyteremben, négyet pedig az asztalitenisz-csarnokban, a sétaerdei Sportcsarnok emeletén, ahol a legfiatalabbak vetélkedtek 10 éves korig.

10022_1.jpg

Bogdan Laban, a 17. Szuper Enpi Karate Kupa szervezőbizottságának elnöke köszöntötte a megnyitóünnepségen a torna résztvevőit, üdvözölve őket városunkban, azt kívánva, hogy eredményesen szerepeljenek a versenyen. Kiemelte, hogy büszkeség tölti el, amiért másodszor lehet egy ilyen torna szervezőbizottságának az élén.

- Tavaly októberben rendeztük meg a világbajnokságot, amelyen mintegy 2.000 sportoló vett részt.  Most ugyancsak egy nagy sportesemény házigazdái lehetünk, amit elsősorban Milorad Ćopićnak, az Enpi KK elnökének, és egy kicsit a mi segítségünknek is köszönhetünk. Szabadka a sportok városa, s örülünk, hogy olyan sportmunkásaink vannak, akik ilyen nagy nemzetközi versenyeket rendeznek, amelyekre a versenyzők egész Európából érkeznek. Ma itt 12 ország több mint 1.600 versenyzője van jelen. Ez örömmel tölt el bennünket, s bizonyára a jövőben is támogatni fogjuk a város érdekeit szolgáló rendezvényeket – hangsúlyozta Bogdan Laban.  

Milorad Ćopić, az Enpi KK elnöke a sajtó képviselőinek elmondta, hogy rendkívül elégedett a nevezések számával, mivel manapság már kivételesen sikeresnek tartják azt a karate tornát, amelyen legalább 500 versenyző indul.

- Van valami Szabadkában, ami tetszik vendégeinknek, s amiért szívesen térnek vissza városunkba. Ennek egyik oka, hogy érdekes itt-tartózkodást kínálunk vendégeinknek, hogy egy nappal korábban érkezzenek, s hogy ellátogassanak Palicsra, megtekintsék a tanyákat… Sok jó versenyző van itt, akik a tornát felkészülésnek tekintik a küszöbönálló Európa-bajnokság előtt, s épp emiatt hoztuk a tornát egy héttel korábbra.  Ha sikerül megtartanunk egy ilyen jó szervezőbizottságot Bogdan Labannal az élén, akkor jövőre háromnaposra szerveznénk a tornát – mondta Milorad Ćopić.