Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Kiírták Szabadka Város Népszaporulat-ösztönző Lakáshitel Alapjának pályázatát

2016.03.30.

Szabadka Város Népszaporulat-ösztönző Lakáshitel Alapjának pályázatát annak a rangsornak a létrehozására írták ki, amely alapján odaítélik az Alap eszközeit a banki lakáshitelek illetve lakhatási bankhitelek önrészének a biztosítására. Olyan személyek jelentkezhetnek, akik házasságban vagy élettársi kapcsolatban élnek, illetve egyedülálló szülők legalább egy gyermekkel. A pályázatra 2016. április 19-ig lehet jelentkezni.

10037_1.jpg

A pályázónak be kell szereznie a banki bizonylatot (NLB Bank vagy Eurobank) a hitelképességéről a Banktól és az Alaptól kért teljes összegre, amelyet mellékelnie kell a kérelemhez. 2016-ban a lakáshitelek illetve a lakhatási feltételek javítására szolgáló bankhitelek önrészének a biztosítására összesen 9,3 millió dinárt irányoztak elő. A lakáshitelek önrészére az Alap 15.000 euróig terjedő összeget hagy jóvá 25 éves futamidővel.


A lakhatási feltételek javítására, felújításra szolgáló bankhitel önrészének biztosítására 4.500 euróig terjedő összeget hagynak jóvá, a futamidő pedig 10 év. A lakhatási feltételek javítása más ingatlan vásárlásával az Alap 9.000 euróig terjedő összeget hagy jóvá a bankhitel önrészére, mégpedig 25 éves futamidővel.


Az Alap által jóváhagyható kedvezmények a következők:

10037_2.jpgAz Alap az eszközöket kamatmentesen folyósítja. Ha a pályázónak egy gyermeke van, az összeget teljes egészében törlesztenie kell, két gyermek esetén a 75%-át, három gyermek esetén a jóváhagyott eszközök 12,5%-át kell törleszteni, négy vagy több gyermek esetén a pályázó teljes egészében mentesül az Alaptól kapott hitel törlesztési kötelezettsége alól. Az Alaptól utólag is kérhető kedvezmény, ha megnő a családtagok száma gyermek születésével vagy örökbefogadásával. Ebben az esetben a hitel törlesztetlen részére a gyermekek számától függően számolják el a kedvezményt.


A pályázat megjelenik Szabadka Város Hivatalos Lapjában, Szabadka Város és az Alap hivatalos honlapján. A rangsort a gyermekek száma és életkora alapján határozzák meg, azzal, hogy egy-egy gyermek után a pályázó 20-20 pontot kap. A pályázati adatlap megtalálható Szabadka Város illetve az Alap honlapján, de átvehető az Alap helyiségeiben, valamint az említett bankokban.

A pályázati dokumentáció a Városi Közigazgatás Szolgáltató Központjában adható át, illetve postán: Szabadság tér 1, Szabadka Város Lakásügyi Bizottságához kell eljuttatni „Pályázati kérelem – Szabadka Város Népszaporulat-ösztönző Lakáshitel Alapja rangsorának kialakítására” megjelöléssel.

magiszter Helena Suljić, a Népszaporulat - ösztönző Lakáshitel Alap Igazgatóbizottságának elnöke