Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megtartották a Városi Képviselő-testület 39. ülését

2016.03.31.

A Városi Képviselő-testület csütörtöki ülésén többek között elfogadták a temetkezésről és a temetőkről szóló rendeletet, módosították az idei évi költségvetést, továbbá elfogadták a Palics-Ludas Közvállalat 2016. évi működési tervéről szóló határozatot, amely már az előző ülésen is napirenden szerepelt, viszont akkor a képviselők többsége nem támogatta a határozat meghozatalát.

10044_1.jpg

A temetkezésről és a temetőkről szóló rendelet elfogadásával a temetésekkel és a hozzá tartozó tevékenységekkel ezentúl kizárólag a Temetkezési Kommunális Közvállalat foglalkozhat. A rendelet elfogadását az tette szükségessé, hogy a szerb Alkotmánybíróság döntése értelmében össze kell hangolni a határozatot a vonatkozó törvénnyel. A szavazást mintegy két órás vita előzte meg, ugyanis a polgármester és több képviselő is kifogásolta, hogy a határozat elfogadásával korlátozódik a szabad piaci verseny és monopolhelyzetet idéznek elő. Emiatt tiltakoztak is a temetkezési magánvállalkozók a Városháza előtti téren.

A képviselő-testület módosította az idei évi költségvetést is, ugyanis csökken a közszférában dolgozók száma áprilistól. Az elbocsátott 170 személy összesen 41,5 millió dinár végkielégítést kap. Az elbocsátásokkal az önkormányzat éves szinten mintegy 25 millió dinárt takarít meg.