Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Sporthírek

Fogadás az Ivan Sarić Műszaki Iskola futsal csapata tiszteletére

2016.04.14.

Vjekoslav Ostrogonac, a Városi Tanács sportért, ifjúságért és turizmusért felelős tagja ma a Városháza Kék termében fogadta az Ivan Sarić Műszaki Iskola futsal csapatát, amely Szerbia képviseletében vett részt a középiskolák futsal világbajnokságán. A versenyt a horvátországi Porečben rendezték meg 2016. április 3-a és 10-e között. A szabadkai együttes a 22 ország 23 csapatának versengésében a 12. helyet szerezte meg.

10089_1.jpg

Vjekoslav Ostrogonac már azt is nagy sikernek könyvelte el, hogy az iskola kijutott a középiskolák világbajnokságára, és gratulált azért a méltóságért, amellyel iskolájukat, városukat és országukat képviselték. A Városi tanács tagja elmondta, hogy az utóbbi két évben majdnem megduplázódott az iskoláéban sporttal foglalkozó gyermekek száma, ami azoknak az érdeme, akik az iskolai sportban tevékenykednek, és akik a sportnak megnyerik a tanulókat.

- Szabadka Város 2015. és 2018. közötti sportfejlesztési programjában a prioritások között szerepel az iskolai sport is, a tanulók minél nagyobb számának a bekapcsolása az iskolai sport ingyenes programjaiba az iskolai szakosztályok és oktatáson kívüli sporttevékenységek keretében.  Azt szeretnénk, ha minden sporttal foglalkozó fiatal élsportolóvá és jó emberré fejlődne – emelte ki Vjekoslav Ostrogonac, majd a futsalozó tanulóknak és testnevelő tanáraiknak,  Nebojša Brešćanskinak és Srđan Dakićnak jó eredményeket kívánt a szerbiai általános és középiskolák tanulóinak X. olimpiáján, amelyet 2016. május 9-e és 17-e között Vranjeban rendeznek meg.

Az Ivan Sarić Műszaki Iskola futsal csapatát a poreči VB-t három győzelemmel és öt vereséggel zárta. Az első mérkőzésen magyarországi kortársaikat győzték le, utána kikaptak Portugáliától (6:1), Ausztriától (8:2) és Brazíliától (11:0), majd legyőzték Olaszországot (3:1). A csoportban megszerzett negyedik hely alapján a 9-től a 15. helyért legyőzték Horvátországot (6:5), utána pedig büntetőkkel veszítettek Portugália ellen, Ciprustól pedig 1:0-ra kaptak ki.

A világbajnoki döntőben Brazília legyőzte a tavalyi bajnok Irán együttesét (6:0), a harmadik helyet pedig Horvátország szerezte meg, miután legyőzte Hollandiát (1:0). A VB-n 23 csapat vett részt, Horvátországot pedig két csapat képviselte.

A szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola, a város és az ország színeit a világbajnokságon a következő tanulók védték: Marjan Nikolić, Bogdan Stamenković, Aleksandar Popović, Rastko Đurović, Vojislav Stanaćev, Žarko Stevanović, Luka Pavlović, Aleksandar Babić, David Peić Gavran, Mića Došlov és Luka Đurović.

Szabadka Város Iskolasport és Testnevelő Tanárainak Szövetsége nevében az Ivan Sarić Műszaki Iskola futsal csapatának szívélyes fogadtatásáért és a támogatásért Siniša Repija testnevelő tanár mondott köszönetet.