Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Tartományi pénzek a népszínházi munkálatok folytatására

2016.04.20.

A művelődési projektek pénzelésére és társpénzelésére vonatkozó döntéssel összhangban Vajdaság AT Nagyberuházások Igazgatósága Szabadka Városnak 27 millió dinárt hagyott jóvá a Népszínház épülete átépítésének és felújításának 6. ütemére. Ebből az alkalomból Nebojša Malenković, Vajdaság AT Nagyberuházások Igazgatóságának igazgatója és Maglai Jenő, Szabadka polgármestere megtekintették a Népszínház felújításán folyó munkálatokat.

10101_1.jpg

Maglai Jenő polgármester kijelentette, hogy végre körvonalazódni látszik a Népszínház épületének új része is, hogy a munkálatok az utóbbi időben a tervezett ütemben folynak. Várhatóan az év végéig elkészülnek a tetőszerkezettel és a homlokzattal is, s így a városközpont új, szebb képet mutat majd.

= Ebben az ütemben a munkálatok 225 millió dinárba kerülnek, amiből 145 millió dinárt Vajdaság AT folyósít. A Népszínház épülete felújításának 6. ütemére a Köztársaság 35 millió dinárt biztosított, s ha a Tartomány is eleget tesz finanszírozási kötelezettségeinek, akkor megteremtődnek a feltételek a közbeszerzési eljárás kiírásához és a Népszínházon esedékes munkálatok folytatásához = emelte ki Maglai Jenő.

Nebojša Malenković hangsúlyozta, hogy soha sem kérdőjeleződött meg a tartományi Kormány eltökéltsége, hogy be kell fejezni a szabadkai Népszínház felújítását.

= Emlékeztetném Önöket, hogy a mai napig 367 millió dinárt fizettünk ki az épület felújítására. Számunkra a Népszínház épületének a felújítása a Vajdaság és egész Szerbia kulturális identitása megőrzésének a kérdése is egyben. Ezért adjuk ma át Szabadka polgármesterének az újabb döntést az eszközök odaítéléséről, ami lehetővé teszi az újabb, a munkálatok 6. ütemét, vagyis hogy megvédjük a színház épületét a további külső környezeti hatásoktól. A munkálatok folytatását lehetővé tevő döntés értéke 27 millió dinár = hangsúlyozta Nebojša Malenković.