Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szerződéseket írtak alá a kulturális és közlekedési projektek pénzeléséről

2016.05.05.

Vajdaság AT Nagyberuházási Igazgatósága szerződéseket írt alá 14 olyan projekt finanszírozásáról, amelyek a kultúra fejlődését és a közlekedés minőségének a javítását szolgálják 10 vajdasági község területén. A Népszínház épülete átépítésének, felújításának és bővítésének 6. ütemére Szabadka Város 27.007.528,12 dinárt kapott. Szabadka Város nevében a szerződést Maglai Jenő polgármester írta alá.

10124_1.jpg

Bodrogi Béla, Vajdaság AT Nagyberuházási Igazgatóságának igazgató-helyettese ebből az alkalomból kijelentette, hogy ma olyan szerződéseket írnak alá, amelyek lehetővé teszik polgáraink számára a fokozottabb közlekedésbiztonságot és a színvonalasabb közlekedési infrastruktúrát Ópázova, Csenta és Apatin községekben, ugyanakkor pedig hozzájárulnak a települések kulturális és nemzeti sajátosságainak a megtartásához, fejlesztéséhez és megőrzéséhez a szabadkai 10124_2.jpgés a petrőci színházépület felújításának folytatásával, a redneki Kaszinó épületének a szanálásával.

A közlekedési projektek pénzelésére illetve társfinanszírozására Vajdaság AT Nagyberuházások Igazgatósága a legutóbbi pályázati kiírás keretében összesen 90 millió dinárt hagyott jóvá, míg a kulturális projektekre összesen 60 millió dinárt juttat.

A kulturális projektek pénzelésével a Nagyberuházások Igazgatósága támogatja Vajdaság Autonóm Tartomány önkormányzatait olyan projektek megvalósításában, amelyek hozzájárulnak az adott közösségek kulturális és nemzeti sajátosságainak a megtartásához, fejlesztéséhez és megóvásához, kedvező körülményeket teremtve ezzel nem csak a regionális és vidékfejlesztéshez, hanem a kulturális turizmus fejlesztéséhez, az egyes közösségek jól felismerhető és autentikus identitásának kialakításához.