Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Engedély a házi segítségnyújtási szolgáltatásra

2016.05.05.

Aleksandar Vulin, munka-, foglalkoztatási, harcos- és szociálisügyi miniszter a szabadkai Gerontológiai Központ mellett működő II. Központi Gerontológiai Klubnak átnyújtotta az engedélyt a házi segítségnyújtási szolgáltatások végzésére. Az intézményen kívüli szolgáltatások, mint amilyen a házi segítségnyújtás, a legidősebbek számára lehetővé teszi életminőségük megtartását illetve javítását a számukra ismerős és megfelelő környezetben.

10125_1.jpg

Aleksandar Vulin miniszter reményét fejezte ki, hogy a szociálisvédelmi intézmények számára az engedélyezési folyamatot sikerül befejezni az év végéig, s épp ezért a Munka-, Foglalkoztatási, Harcos- és Szociálisügyi Minisztérium az elmúlt két évben a szociálisvédelmi intézményekbe, beleértve az idősek otthonait is a szociálisvédelem történetének legnagyobb  beruházásait hajtotta végre összesen 1,447 milliárd dinár értékben.

Kiemelte, hogy a minisztérium szigorú követelményekhez köti az engedélyek kibocsátását.

– Ezt bizonyítja az is, hogy az állami tulajdonban levő 40 gerontológiai központ közül eddig csupán 5 kapott engedélyt. A minisztérium nem kíván kompromisszumokat kötni az intézményekkel, mert akkor a felhasználók életminőségére kötne kompromisszumot, ez pedig szóba sem jöhet – emelte ki a miniszter.  

A szabadkai Gerontológiai Központ a nyitott védelem keretében már 45 éve nyújt segítséget legidősebb polgártársainknak a mindennapi házkörüli teendők végzéséhez. Emellett tíz gerontológiai klub áll a legidősebbek részére, amelyekben gazdag társadalmi élet zajlik.

10125_2.jpg