Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Aláírták a kollektív szerződést a Szabadkai Piacokkal, a Stadionnal, a Kéményseprő közvállalattal és a Városépítési Igazgatósággal

2016.05.18.

A Városháza Zöld termében ma aláírták a munkáltatóként szereplő Szabadkai Piacok, Stadion és Kéményseprő kommunális közvállalatokkal, valamint Szabadka Város Városépítési Igazgatósága Közvállalattal.

10148_1.jpg

Szabadka Város (az alapító) képviseletében a szerződéseket Maglai Jenő szabadkai polgármester írta alá. A munkáltató Szabadkai Piacok KKV nevében Ilinka Vukoja, a Stadion KKV nevében Tóth Róbert, a Kéményseprő KKV nevében Predrag Mastilović, a Városépítési Igazgatóság nevében pedig Blau Péter igazgató látta el kézjegyével az okiratot. Az említett vállalatok szakszervezetei, vagyis a munkavállalók reprezentatív szakszervezete képviseletében Josipa Vojnić Tunić, Dušan Štrbac, Jasmina Džever és Đorđe Petrović írta alá a vállalati kollektív szerződést.

A kollektív szerződések, a törvénnyel összhangban szabályozzák a munkaviszonyból adódó jogokat, kötelességeket és felelősségeket, illetve rendezik a kollektív szerződések aláíróinak egymás közti viszonyát, valamint a dolgozók, a szakszervezetek, a munkáltatók és az alapító jogaival, kötelességével és felelősségével kapcsolatos egyéb kérdéseket.

A kollektív szerződések összhangban vannak a munkáról szóló törvénnyel, a Szerb Köztársaságban működő kommunális közvállalatokra vonatkozó ágazati szerződéssel, valamint a Szabadka Város közvállalatait és kommunális közvállalatait felölelő külön kollektív szerződéssel.

Az eseményen jelen volt Hugyi István, a Szabadkai Önálló Szakszervezetek Szövetségének alelnöke.

10148_2.jpg