Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Hírek és jelentések

Kapcsold be a biztonsági övet - óvd meg az életed

2016.05.24.

KÖZLEMÉNY

Értesítjük a szabadkai polgárokat, hogy 2016. május 28-án 10-től 16 óráig közlekedésoktatási rendezvényre kerül sor, melynek célja a közlekedésbiztonság fejlesztése.
A rendezvény keretében a jelenlevők meggyőződhetnek róla, milyen következményei lehetnek a járművek ütközésének még a legkisebb, 8-12 km/h sebességnél is (lejtő/emelkedő), továbbá, hogy mennyire csökken a járművezetői képesség ittas állapotban (részegszemüveg). Emellett baleseti szimuláció is lesz elsősegélynyújtással, és bemutatják a közlekedési rendőrség azon felszerelését is, melyet az ellenőrzések és helyszínelések alkalmával használ.
A „lejtő/emelkedő” és a „részegszemüveg” tervezett helyszíne a Városháza főbejárata előtti terület (a kék szökőkútnál), míg a közlekedési rendőrségnek az ellenőrzések és helyszínelések alkalmával használatos felszerelése a Városi Könyvtár és a zöld szökőkút közötti területen lesz bemutatva.

 Mint már a fentiekben említettük, a rendezvény keretében az alábbiak bemutatására kerül sor:
- lejtő/emelkedő – a belgrádi AMSS- CMV Kft. szervezésében;
- részegszemüveg - a belgrádi AMSS- CMV Kft. szervezésében;
- baleseti szimuláció elsősegélynyújtással – a Vöröskereszt szervezésében;
- a közlekedési rendőrség felszerelésének kiállítása – a Szerbiai Belügyminisztérium Szabadkai Rendőrkapitányságának szervezésében.

A "Kapcsold be a biztonsági övet - óvd meg az életed" elnevezésű rendezvényt Szabadka Város Közlekedésbiztonsági Tanácsa, a belgrádi AMSS- CMV Kft., a szabadkai Vöröskereszt és a Szabadkai Rendőrkapitányság szervezi. 

Eper Roland
a Közlekedésbiztonsági Tanács elnöke

 Szabadkán, 2016.5.23-án