Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Aláírták a szerződést a gyűjtőcsövek cseréjéről az I. vízkivételi mű kútmezőjében

2016.05.25.

A Városháza Zöld termében ma aláírták a szerződést a központi városi vízkivételi mű, az I-es számú vízkivételi műben esedékes beruházásról. A szerződést a szabadkai Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat és az újvidéki Graditelj NS Építővállalat képviselője írta alá. Ez utóbbit az EBRD bank eljárási szabályai alapján lebonyolított közbeszerzéssel választották ki. A szerződést Maglai Jenő szabadkai polgármester jelenlétében a Vízművek és Csatornázási KKV igazgatóhelyettese, Sánta Csaba és a Graditelj NS ÉV igazgatója, Ljupko Kalaba írta alá. A beruházás értéke 768.624,86 euró.

10164_1.jpg

Sánta Csaba a szerződés aláírását követően újságíróknak elmondta, hogy a beruházás során kicserélik azokat a régi, elhasználódott, rossz minőségű csöveket, amelyek a 18 méteres mélységi rétegekből emelik ki a nyers vizet és juttatják el azt a vízgyárig. Emellett új homokfogó épül – amely megakadályozza a homokszemcsék nyers vízben történő áramlását, illetve optikai kábeleket fektetnek le, amelyek a vízellátás megfigyelését és irányítását szolgálják majd.

A beruházás kiterjed annak a 66 méter hosszú kimeneti csőrendszernek a felújítására is, amely a feldolgozott vizet nyomás alatt juttatja el a szivattyúállomástól a főnyomócsőig, amely azután a vizet továbbítja a város vízvezeték-rendszerbe.

Maglai Jenő polgármester elmondta, hogy a beruházás megvalósításával biztosítják a városi vízellátási rendszer zavartalan működéséhez és a fogyasztók jó minőségű ivóvízzel való ellátásához szükséges műszaki színvonalat. Csökkennek a vízveszteségek és a meghibásodás veszélyei, miközben biztosítják a rendszer működésének korszerű megfigyeléséhez és vezérléséhez szükséges adatforgalmat.

– A beruházás tervezett értéke egymillió euró. A négy német, szlovén, szlovák és szerb ajánlattevő közül az újvidéki Graditelj NS Építővállalat 768.624,86 euró értékű ajánlatát választották ki – mondta Maglai Jenő polgármester, majd hozzátette, hogy a beruházáshoz szükséges eszközöket a Szabadka Város vízrendszerei fejlesztési projektjének megvalósítása során elért eddigi megtakarításokból biztosították.

A munkálatok egy évig, 2016 augusztusától 2017 augusztusáig tartanak.