Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A zágrábi From аnother мother együttes nyerte az Ifjúság 2016-os fesztivált

2016.05.28.

A zágrábi From аnother мother együttes nyerte 2016-os ifjúsági fesztivált, amelyet ma este rendeztek meg a szabadkai Kisstadionon. A fesztiváli versenyműsort, amelyben nyolc együttes lépett fel, majd az azt követő műsort, amelyben a belgrádi Consecration és a rijekai Let 3 szórakoztatta a közönséget, mintegy ezren tekintették meg.

 10174_1.jpg

A fesztivál győztese, a From another mother jutalomként lemezfelvételt nyer a szabadkai Studio 11-ben, fellépési lehetőséget a Szabadság téren a városnapi program keretében, valamint felléphet két regionális fesztiválon is: a Selfesten Bácsújfalun (Szerbia) és a nikšići Bedem fesztiválon Montenegróban. A győzteseknek átnyújtották Szlancsik Árpád független művész Slancik Sculpture című alkotását is.

A fesztiváli zsűri összetétele a következő volt: Danilo Nikodinovski (Consecration), Filip Budanović (D Zoo), Mihajlo Stajić Staja (repper) és Petar Mitrić (Pionir 10).

10174_2.jpg

Az Ifjúsági Fesztivált idén is Szabadka Város Ifjúsági Irodája rendezte, a szervezésben pedig több mint 30 önkéntes kapcsolódott be.

– Az Ifjúsági Fesztivál célja fellépési lehetőséget biztosítani az új együtteseknek, új szerzeményeiknek, s azt hiszem, ebben ma este sikerrel jártunk. nyolc színvonalas együttes versenyzett, s a zsűri közülük választotta ki a legjobbat – mondta Dejana Baltes, az Ifjúsági Iroda koordinátora, majd hozzátette, hogy a látogatottság jó volt, s hogy a fesztivál döntő estje mindennemű probléma nélkül zajlott le.

10174_3.jpg

A 22 beérkezett jelentkező közül az Ifjúsági Fesztivál szelektorai nyolc együttest választottak be a fesztivál versenyprogramjába: Fatam – Szabadka, The Bronsons – Bajmok/Szabadka, Southern Concrete Sludge – Zombor, Kim Tamara – Sid, Lates – Belgrád, Random – Belgrád, From Another Mother – Zágráb és Sillycons – Rijeka.