Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megtartották a tartományi elsősegély-nyújtási versenyt

2016.05.28.

A Vöröskereszt szabadkai városi szervezete május 27-én és 28-án rendezte meg a tartományi elsősegély-nyújtási versenyt és a sérülések, betegségek, állapotok valósághű szemléltetésének versenyét, amelyet évente tartanak meg a Vöröskereszt Tartományi Szervezetének a szervezésében.

 10175_1.jpg

Az ifjúsági csapatok versenyében a négy első helyezett vehet részt az országos versenyen. Ezek: Újvidék, Ruma, Zombor és Szabadka.

Az utánpótlás kategóriában ugyancsak az első négy csapat, mégpedig Pancsova, Kevevára, Nagybecskerek és Zombor vesz részt az országos versenyen. A Vöröskereszt szabadkai szervezetének csapata a hatodik lett.

A sérülések, betegségek, állapotok valósághű szemléltetésének versenyében három csapat szerzett jogot az országos versenyen való indulásra: Zombor, Ruma és Kevevára.

10175_2.jpg

A verseny lebonyolításában a szabadkai Vöröskereszt mintegy 300 önkéntese segédkezett, de számos más szervezet és intézmény is bekapcsolódott ebbe a tevékenységbe. A versenyt támogatta a helyi önkormányzat is.

A rendezvényt Vjekoslav Ostrogonac, a Városi Tanács sportért, ifjúságért és turizmusért felelős tagja nyitotta meg. A jelenlevőket köszöntötte prof. dr. Dragan Radovanović, a Szerbiai Vöröskereszt elnöke és Ricz Richter Lídia, a Vajdasági Vöröskereszt titkára is.

10175_3.jpg