Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Sporthírek

Fogadás Sreten Damnjanović tiszteletére

2016.06.01.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere és Vjekoslav Ostrogonac, a Városi Tanács sportért, ifjúságért és turizmusért felelős tagja ma a Városházán fogadták Sretena Damnjanović világ- és Európa-bajnok birkózót, a későbbi rendkívül eredményes edzőt abból az alkalomból, hogy 2016. május 26-án Belgrádban a Népképviselőházban megtartott ünnepségen életművéért megkapta a Szerb Sportszövetség Májusi Díját. Ez Damnjanović második Májusi Díja. Az elsőt még aktív versenyzőként kapta 1972-ben.

10184_1.jpg

Maglai Jenő és Vjekoslav Ostrogonac gratuláltak Damnjanovićnak a rangos elismeréshez, jó egészséget és további edzői sikereket kívántak neki.

Rendkívül jól esik, hogy megkaptam ezt az országos elismerést – emelte ki Damnjanović, majd hozzátette, hogy sportpályafutása során kitűnő eredményeket ért el, amit – ahogyan fogalmazott – az emberek ismernek és meg is becsülnek.

– Versenyzőként 1972-ben már kaptam Májusi Díjat. Ezt a mostanit viszont a birkózáshoz való hozzájárulásom egészéért kaptam.  Én, sajnos, nem tudok örülni, ezt akkor sem mutattam ki, amikor világbajnok lettem, sem ma, amikor versenyzőim közül valaki megnyer egy nagy versenyt – mondta Damnjanović.

Sreten Damnjanović mellett Életmű Májusi Díjat kapott Milutin Delić dzsudós is.

A Szerb Sportszövetség Májusi Díjjal jutalmazta Veljko Paunovićot, a szerb ifjúsági labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, aki Új-Zélandon csapatával világbajnoki címet szerzett, Slobodan Nikić vízilabdázót, Maja Ognjenovićot, a női röplabda-válogatott csapatkapitányát és Damir Mikec sportlövőt.

Májusi Díjban részesült Veselin Jevrosimović, a Szerb Atlétikai Szövetség elnöke, az edzők közül pedig Nebojša Milošević, a kik boksz-válogatott edzője és Zoran Gajić röplabda-edző.

A díjazottak között van még Verbász Sportszövetsége, Nova Varoš Sportszövetsége, a Szerb Teke Szövetség, a legjobb szerb parasportoló, Miloš Zarić, a nem olimpiai sportágakban versenyző Aleksandar Konovalov és Ivana Jandrić szambózó.

10184_2.jpg