Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megnyílt a 10. Nemzetközi és Regionális Vásár

2016.06.02.

Dr. Zoran Vujović, a Szerb Gazdasági Kamara alelnöke ma megnyitotta a 10. Nemzetközi és Regionális Vásárt, a SuSajam 2016-ot, amelyet június 2-a és 4_e között rendeznek meg a szabadkai Sportcsarnokban. Az 1.600 négyzetméteres fedett és a 200 négyzetméternyi szabadtéri kiállítói területen hét ország több mint 200 kiállítója mutatkozik be: Magyarországról, Romániából, Horvátországból, Németországból, Szlovéniából, a boszniai Szerb Köztársaságból valamint Szerbiából. Az idei vásár partnere Berlin Treptow-Köpenick nevű kerülete.

10189_1.jpg 

A vásár megnyitóünnepségén Maglai Jenő, Szabadka polgármestere és Gernot Klemm, Berlin Treptow-Köpenick nevű kerületének polgármester-helyettese szólt a jelenlevőkhöz.

Az idei SuSajam tematikája az élelmiszer-termelés és –feldolgozás, és a vásár szakmai programja keretében számos ilyen tartalmú előadásra kerül sor. Az idei vásáron a legtöbb kiállító az agráriumot képviseli (44%), majd őket követi 21 százalékkal a textil, a vegyipar és a nyomdaipar.  10 százalékkal a gép- és fémipar következik,majd a kereskedelem 8, az építőipar 3 százalékkal, 13 százalékuk pedig más gazdasági ágakhoz tartozik.

A Vásárra a belépés díjtalan, a kérdőívet kitöltő látogatók pedig nyereményjátékban vehetnek részt, amelynek fődíja egy központifűtés-kazán.

A vásár ma és holnap 10-től 20 óráig lesz nyitva. A legjobb kiállítóknak a vásári díjak átadását, valamint a nyereményjáték sorsolását a tervek szerint szombaton (jún. 4-én) 12 óra 30 perckor tartják meg a Sportcsarnokban.

A vásár szervezője a Szabadkai Piacok KKV, társzervezője a szabadkai Körzeti Gazdasági Kamara, megrendezését pedig anyagiakkal támogatja Szabadka Városa és Vajdaság AT.