Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Mozgássérültek szállítására alkalmas járművet kapott ajándékba a város

2016.06.02.

Gernot Klemm, Berlin Treptow-Köpenick nevű kerületének polgármester-helyettese ma a Szabadság téren Maglai Jenő szabadkai polgármesternek átnyújtotta a mozgássérültek szállítására alkalmas jármű kulcsait.

10191_1.jpg

A jármű, amelyet az egyik Treptov-Köpenick-i alapítvány ajándékaként adtunk át Önöknek, nem új ugyan, de még mindig jó állapotban van - mondta Gernot Klemm, hozzátéve, hogy reményei szerint a jármű még hosszú ideig fogja szolgálni a várost.

Maglai Jenő polgármester köszönte meg az értékes adományt, majd elmondta, hogy két lehetőség kínálkozott: beszerezni egy vadonatúj speciális járművet, amely több mint 30.000 euróba került volna, vagy megpróbálni adományként hozzájutni egy használt járműhöz, amelyet a fogyatékkal élők rendelkezésére tudnánk bocsátani.

– Egyik-másik polgárunk nem tudna megmozdulni és nem tudná megoldani ügyes-bajos dolgait, ha nem sikerült volna beszereznünk egy ilyen járművet a mindennapi szállításra.  Biztosítani fogjuk az üzemanyagot és a gépjárművezető fizetését, aki a mozgássérültek szállításáról fog gondoskodni. Még egyszer szeretném megköszönni a Szabadka Város és a mozgássérültek számára valóban értékes és hasznos adományt – mondta Maglai Jenő.