Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Fogadás a Bijelo Polje-i küldöttség tiszteletére

2016.06.03.

Bunford Tivadar, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke ma a Városházán megbeszélést folytatott Bijelo Polje küldöttségével, amelyet Džemal Ljušković, a Bijelo Polje-i Községi Képviselő-testület elnöke vezetett. A találkozón jelen volt Ladóczki Gyula, a Városi Képviselő-testület titkára és Slobodan Vojinović, a szabadkai Körzeti Gazdasági Kamara elnöke is.

10194_1.jpg

Džemal Ljušković emlékeztetett rá, hogy 2012 júniusában a szabadkai Városházán megállapodást írtak alá Szabadka és Bijelo Polje külön kapcsolatára, s hogy Szerbia és Montenegró legészakibb települései egyfajta kaput is jelentenek országaik számára, amelyeket többek között a nenzetek közötti összhang jellemez, majd hozzátette, hogy a két önkormányzat igen sikeres együttműködést folytat az oktatás, a szociális védelem és a kultúra terén.

Az elkövetkező időszakban fokoznunk kellene az együttműködést, különösen gazdasági téren – emelte ki Džemal Ljušković, majd elmondta: a szabadkai önkormányzat vezetőségétől – mivel a Szerb Köztársaság eljárásrendje értelmében szükség van a szerb Kormány jóváhagyására – elvárja, hogy megtegyen minden szükséges lépést a Szabadka és Bijelo Polje közötti testvérvárosi kapcsolatok mielőbbi megteremtéséért.

Bunford Tivadar köszönetet mondott a látogatásért, Szabadka új vezetőségének jövőbeni törekvéseiről pedig elmondta, hogy az új hatalom prioritásai között szerepel a gazdaság fejlesztése, Palics kiépítése és színvonalas turisztikai célterületként történő népszerűsítése, valamint új munkahelyek megnyitása.  

Ugyanakkor reményének adott hangot, hogy Szabadka Város új vezetése igyekszik majd olyan légkört teremteni, amelyben a munkanélküli fiatal, képzett, szakavatott és művelt fiataloknak lesz kilátásuk arra, hogy munkához jussanak, s hogy ezáltal városukban maradjanak.

A montenegrói község gazdasága bemutatkozott a SuSajam 2016 elnevezéssel június 2-a és 4-e között megrendezésre kerülő 10. Nemzetközi és Regionális Vásáron, s a látogatásra is ennek keretében került sor.