Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Folytatni Szabadka és Érd együttműködését

2016.06.03.

Bunford Tivadar, a Városi Képviselő-testület elnöke ma a Városházán fogadta a magyarországi Érd város küldöttségét is – Mészáros T. András polgármestert és Baracskai Angélát, Érd testvérvárosi kapcsolatokkal foglalkozó menedzserét. A megbeszélésen jelen volt Ladóczki Gyula, a Városi Képviselő-testület titkára és Nagy Kiserős Melinda, a Helyi Gazdaságfejlesztési Osztály vezetője.

10196_1.jpg

Bunford Tivadar köszönetet mondott Mászáros T. Andrásnak a látogatásért és elismerően szólt Szabadka és Érd sokéves együttműködéséről. Hangsúlyozta, hogy Szerbia és Magyarország kapcsolatai történelmi csúcson vannak, és köszönetet mondott a magyar Kormánynak a szabadkai Zsinagóga felújításához nyújtott pénzügyi támogatásért.

– Hiszem, hogy Szabadka és Érd együttműködése színvonalas lesz ebben az új megbízatási időszakban is. Igyekszem majd munkámmal hozzájárulni Szabadka Város további fejlődéséhez, különösen, amikor a gazdaságról, a középiskolák hálózatáról és a turizmusról van szó. Szeretném, ha Palicsnak visszaadnánk a régi fényét és azt a jelentőségét, amellyel annak idején Palics Gyógyfürdőként büszkélkedhetett. Szabadka Város gazdag történelmi hagyományaiból kiindulva egy bizonyos értelemben kötelességünk is – mondta többek között Bunford Tivadar képviselő-testületi elnök.

Érd polgármestere gratulált Bunford Tivadarnak és Ladóczki Gyulának a Városi Képviselő-testület elnökévé és titkárává történt megválasztásukhoz, sok szerencsét és sikert kívánva további munkájukhoz. Köszönetet mondott a szívélyes fogadtatásért, hangsúlyozva, hogy szeretné, ha tovább folytatódna a két város együttműködése.

Mászáros T. András elmondta, hogy jelenleg Érden hidakat és iskolákat építenek, az utóbbi néhány évben sokat fektettek az úthálózat és a kommunális infrastruktúra fejlesztésébe, ami hozzájárult a város fejlődéséhez és a befektetők betelepüléséhez.
 
Érd Város gazdasága is bemutatkozott a SuSajam 2016 elnevezéssel június 2-a és 4-e között a szabadkai Sportcsarnokban megrendezésre kerülő 10. Nemzetközi és Regionális Vásáron, s a látogatásra is ennek keretében került sor.