Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Bajorországi küldöttség Szabadkán

2016.06.03.

Bunford Tivadar, a Városi Képviselő-testület elnöke ma a Városháza Zöld termében találkozott a németországi Bajor szövetségi tartomány képviselőházának tagjával, a Bajor ASB elnökével, Hans-Ulrich Pfaffmannal, aki a német ASB (Arbeiter-Samariter-Bund) küldöttségével érkezett városunkba.

  10197_1.jpg

A fogadásra az előtt került sor, hogy a Kolevka Gyermekotthonnak átadták azt a speciális járművet, amelyet a Kolevka védenceinek az iskolába illetve a napközibe történő szállítására használnak majd. A járművet a bajor ASB a szerbiai partnerével, a Fejlesztési és Együttműködési Kezdeményezéssel (IDC) együttműködve adományozta a Kolevkának.

Bunford és Pfaffmann megállapították, hogy ha gyerekekről van szó, számukra meg kell adni minden segítséget és támogatást fejlődésük zavartalansága érdekében.

A megbeszélés résztvevői egyetértettek abban, hogy a szolidaritás, a humanizmus, az együttérzés fontos emberi tulajdonság, s hogy a humanitárius munkában nagy jelentőségű az együttműködés, különösen a kis, lokális közösségek szintjén, mert bajban és válsághelyzetekben az ilyen közösségek tagjai segítenek a leginkább egymáson, még akkor is, ha országhatárok választják el őket.

A szívélyes és baráti beszélgetés során mindketten elégedettségüknek adtak hangot Szabadka és München többéves, határon átnyúló együttműködése kapcsán. Úgy vélték, hogy meg kellene vitatni a két város intézményesített együttműködésének a lehetőségét, és kiemelték, hogy jó lenne létrehozni az egyetemisták és fiatalok tudás- és tapasztalatcseréjét.  

A találkozón jelen volt Ladóczki Gyula, a Városi Képviselő-testület titkára és Nenad Kozomara, a Kolevka Gyermekotthon igazgatója.