Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A képviselő-testület elnökének átadták a temetkezésről szóló rendelet megváltoztatására vonatkozó kezdeményezést

2016.06.08.

Bunford Tivadar, a Városi Képviselő-testület elnöke ma a Városházán fogadta a szabadkai Funero, Urna és Korpus temetkezési magánvállalatok képviselőit. A megbeszélésen jelen volt Ladóczki Gyula, a Városi Képviselő-testület titkára.

10209_1.jpg

Miskolczi József, a Funero Temetkezési Magánvállalat tulajdonosa Bunford Tivadarnak átnyújtotta a temetkezésről és a temetőkről szóló rendelet megváltoztatására irányuló polgári kezdeményezést, két kötetben, 15.100 szabadkai választópolgár aláírásával.

Miskolczi József köszönetet mondott a szívélyes fogadtatásért, majd hangsúlyozta: hiszi, hogy ezt a kezdeményezést rövidesen elfogadják, és hogy a Városi Képviselő-testület ülésének a napirendjére tűzik, továbbá, hogy módosítják azokat a rendelkezéseket, amelyek nem felelnek meg a szabadkaiaknak.

Bunford Tivadar, a Képviselő-testület elnöke emlékeztetett rá, hogy városunk temetkezési magánvállalatai temetkezési szolgáltatásaikkal hozzájárultak ahhoz, hogy a temetkezést méltóságteljesen végezzék, majd hozzátette, hogy a kezdeményezést eljuttatja az illetékes szakszolgálathoz.

Kiemelte, hogy Szabadka Város temetkezésről és a temetőkről szóló rendeletének a megváltoztatására irányuló polgári kezdeményezéssel a Szerb Köztársaság hatályos törvényeivel összhangban járnak el, figyelembe véve, hogy a temetkezés Szabadka minden polgára számára közérdekű kommunális tevékenységnek számít.