Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Dicsérő oklevelek a köztársasági versenyeken elért kiemelkedő eredményekért

2016.06.09.

A Városháza Dísztermében ma elismerésben részesítették azokat a szabadkai általános és középiskolás tanulókat, akik a 2015/2016-os tanévben kiemelkedő eredményeket értek el az Oktatási Minisztérium naptárában szereplő köztársasági versenyeken. A dicsérő okleveleket Bunford Tivadar, a Városi Képviselő-testület elnöke nyújtotta át.

10212_1.jpg

Szabadka Város Társadalom-tevékenységügyi Titkársága nevében Jasmina Stevanović társadalom-tevékenységügyi titkár mondott beszédet a megjelent tanítóknak, tanároknak, iskolaigazgatóknak és tanulóknak.

– Nagy elégedettséggel köszöntöm a szabadkai általános és középiskolás tanulókat, akik az Oktatási Minisztérium naptárában szereplő köztársasági versenyeken eredményeikkel méltón képviselték önmagukat, iskolájukat és városukat első, második vagy harmadik helyet elérve. Szabadka Városa ebből az alkalomból már második egymást követő évben részesíti dicséretben az eredményes tanulókat abban a reményben, hogy tanulmányaik befejezését követően tudásukkal a legjobb módon segítik városukat – emelte ki Jasmina Stevanović.

Bunford Tivadar ugyancsak elégedettségének adott hangot, amiért Szabadka Város Képviselő-testületének elnökeként köszöntheti a tehetséges tanulókat, akik a rövidesen befejeződő tanévben a különböző területeken megrendezett köztársasági versenyeken értek el figyelemre méltó eredményeket.

– El kell mondanom, hogy büszkék vagyunk rátok. Közismert, hogy a sikerhez nem elegendő csupán tehetségesnek születni. A tehetség csupán része annak a folyamatnak. A kimagasló eredményekhez szükség van kitartásra, igyekezetre, munkára és lemondásra. Igyekezzetek továbbra is, dolgozzatok szorgalmasan, úgy ahogyan azt eddig tettétek, s ha kitartatok ezen az úton, hiszem, hogy sorra értek el sikereket – mondta Bunford Tivadar.

10212_2.jpg

Köszönetet mondott a szülőknek, tanítóknak és tanároknak, akiknek az önzetlen munkája és támogatása nagymértékben hozzájárult a tanulók figyelemre méltó versenyeredményeihez, és hangsúlyozta: Szabadka előrehaladásához, fejlődéséhez létfontosságúak a tehetséges, rátermett, szorgos és becsületes emberek.

– A mi feladatunk és Szabadka Város feladata biztosítani a megfelelő feltételeket és lehetőségeket, hogy ezek a tehetséges gyermekek a városunkban maradjanak, hogy minél jobban kiaknázzák tudásukat és képességeiket, s hogy egy nap megbecsült és elismert szakemberek legyenek. Ezzel együtt pedig hogy lehetőségük legyen a megszerzett tudást és tapasztalatot átadni az újabb generációknak. Sok boldogságot és sikert kívánok az elkövetkező években, s hogy érjétek el kitűzött céljaitokat – hangsúlyozta Bunford Tivadar.

A Városháza Dísztermében megtartott ünnepségen felléptek a szabadkai Zeneiskola tanulói is. Összesen 106 dicsérő oklevelet nyújtottak át: 72 középiskolásnak és 34 általános iskolai tanulónak.