Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megkezdődik az Ivan Sarić Műszaki Iskola tetőszerkezetének és homlokzatának a felújítása

2016.06.17.

A szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola dísztermében aláírták a szerződést az iskolaépület szanálási és felújítási munkálatainak (tetőszerkezet, homlokzat) első üteméről a megrendelő, az Ivan Sarić MI (melyet Ivan Bajić iskolaigazgató)és a kivitelező, a zombori Somborelektro Kft. között, melyet Alen Redžić igazgató képviselt. A szerződés aláírásánál jelen volt Nebojša Malenković, Vajdaság AT Nagyberuházási Igazgatóságának igazgatója és Maglai Jenő, Szabadka polgármestere.

10225_1.jpg

Malenković és Maglai is többek között elégedettségüknek adtak hangot, amiért rövidesen megkezdődnek a munkálatok az Ivan Sarić Műszaki Iskola épülete tetőszerkezetének és homlokzatának a szanálásán, felújításán, s hogy e projekt megvalósításával megoldódik a tanulók és az iskolai alkalmazottak biztonságának a problémája is.  

Az ütemhez tartozó, leszerződött munkálatok értéke áfával együtt 26.297.815,50 dinár. A projekt megvalósításához az eszközök mintegy 95 százalékát Vajdaság AT Nagyberuházási Igazgatósága folyósítja, a fennmaradó részt pedig Szabadka Városa.

A munkálatok kivitelezésének határideje a kivitelező munkába helyezésétől számított 350 naptári nap.

Az Ivan Sarić Műszaki Iskola épületét 1912-ben, szecessziós stílusban építették a Magyar Államvasutak igazgatósági épületének. A Város a homlokzat felújítására vonatkozó első felügyelőségi rendelvényt még 2002-ben kapta meg.