Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Palicson megnyílt a 171-ik Nyári Turistaidény

2016.06.25.

A palicsi Vigadó volt a helyszíne a 171-ik nyári turistaidény hivatalos és ünnepélyes megnyitójának. Ez a szezon is alkalmat nyújt a látogatóknak arra, hogy számos művelődési és szórakoztató tartalommal ismerkedjenek meg. A rendezvény keretében a palicsi turizmus fejlesztésében elért sikerekért, a fejlesztéshez való hozzájárulásért, a régió turisztikai potenciáljának idei propagálásáért elismeréseket is kiosztottak.

10245_1.jpg

Nebojša Daraboš, a Városi Tanács turizmussal, beruházásokkal és nemzetközi együttműködéssel megbízott tagja üdvözlő beszédében kiemelte: Szabadka város új vezetőségének programjában külön hangsúlyt fektetnek Palicsra, mint turisztikai úti célra, illetve desztinációra, amelybe az elkövetkező időszakban újabb befektetésekre kerül sor. A tervek reálisak, több, különböző irányt és lépést ölelnek fel, amelyeket párhuzamosan valósítanak meg.

– Az első irány, illetve célkitűzés a szabadkaiak visszatérése, illetve visszacsábítása Palicsra, mégpedig számos új rendezvény segítségével az idényben a tóparton, továbbá a városközpontban esedékes rendezvények egy részének a kihelyezésével – mondta Daraboš.

10245_2.jpg
Nebojša Daraboš

A másik irány a város ráhatása közvetlen beruházások révén a meglevő látnivalók és látványosságok felújítására – hangsúlyozta Daraboš -, és hozzátette, hogy itt elsősorban a termálvizes medencék körüli terület megújítására és rendezésére gondol, ami a turistákat is vonzaná.

– A hatalom magasabb szintjeiről érkező eszközökből és a városi pénzekből ezt a területet viszonylag gyorsan, rövid idő alatt sokkal látványosabbá és vonzóbbá lehetne tenni. A jövőben - mindenképpen párhuzamosan - a terveket is el kellene készíteni azzal kapcsolatban, hogy a magántőke bevonásával, vagy a közpénzek és magánbefektetők partnerségi kombinációjával új medencekomplexum épüljön, fedett és nyitott medencékkel és látványos tartalmakkal – hangsúlyozta Nebojša Daraboš.

A harmadik irány szerinte az a stratégiai célkitűzés, hogy újabb erőfeszítések révén a jövőben igazi nagybefektetőket csábítsanak Palicsra, akik szeretnének ebben a térségben gazdálkodni, és invesztálnának mindenekelőtt a gyógyfürdői és szállodai kapacitásokba, tiszteletben tartva Palics történelmét és státusát.

Bunford Tivadar, Szabadka város képviselő testületének elnöke a 171-ik palicsi nyári turistaidény megnyitása során egyebek mellett elmondta: A város új vezetősége olyan tartalmakkal szeretné bővíteni, nemesebbé tenni Palicsot, amelyek összhangban vannak az új évszázaddal, visszaadva mindeközben Palicsfürdő régi fényét.

10245_3.jpg
Bunford Tivadar

– Palics már évek óta lehetőséget nyújt különböző rendezvények megtartására. Érdekünkben áll, hogy a mai értékek szellemében és fényében olyan szintű programokat és rendezvényeket szervezzünk, amelyek idecsábítják, idecsalogatják nemcsak a hazai, hanem a külföldi turistákat is, kedves polgártársaink számára pedig egyúttal meghitt és biztonságos helyszínt nyújtva ahhoz, hogy élvezzék ezeket a tartalmakat – hangsúlyozta Bunford.

Aláhúzta ugyanakkor, hogy a városvezetés az elkövetkező időszakban a Palicsi tó vízminőségének javításán is dolgozni fog, és hogy ezzel a tevékenységgel lehetőség és tér nyílik új programtartalmak és rendezvények elindítására, illetve szervezésére.  

– Az idei nyári idényre a szervezőknek sok gazdálkodási tapasztalatot és elégedettséget szeretnék kívánni, a résztvevőknek, a vendégeknek és minden jelenlevőnek pedig felejthetetlen pillanatokat a mi Palicsfürdőnkön – üzente Bunford Tivadar.

A palicsi turizmus fejlesztéséhez való rendkívüli hozzájárulásért, a régió turisztikai potenciáljának eredményes promóciójáért az idei évben elismerésben részesült a Palics Vitorlás Klub és a Kapitányréti Csárda.