Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Predrag Vuletić bejelentette: bejárja a tartomány összes szociálisvédelmi intézményét

2016.07.06.

Predrag Vuletić, tartományi szociálisvédelmi, demográfiai és nemi egyenjogúsági titkár ma munkalátogatáson Szabadkán járt. A tartományi titkár a Városházán találkozott Ilija Đukanovićtyal, a Városi Tanács szociális védelemért és egészségügyért felelős tagjával, valamint Miroslava Babićtyal, a Polgármesteri Hivatal ügyvezető főnökével, akik az ágazat aktuális helyzetéről tájékoztatták a vendéget.   Vuletić a munkajellegű látogatása során bejárta a Kolevka Gyermekotthont, a szabadkai ideiglenes Migráns-befogadó Központot valamint a Horgosi határátkelőt, ahol informális migráns-tábor található.

10293_1.jpg

A tartományi titkár megbeszélést folytatott a városi hatalom képviselőivel valamint Nenad Kozomorával, a Kolevka Gyermekotthon igazgatójával. Mint elhangzott, a munka során tapasztalt eddigi alapvető gondot a nem elégséges együttműködés és kommunikáció jelentette a tartományi Kormány szociális védelemért felelős képviselőivel.

Kozomora hangsúlyozta, hogy a tartományi Kormányból az utóbbi három évben senki sem látogatott el a Kolevka Gyermekotthonba. Mint mondta, az Otthon bővítése A kíséret nélküli kiskorú migránsok támogatása elnevezésű projekt keretében valósul meg, amihez az eszközöket az illetékes minisztérium biztosította a svájci Fejlesztési és Együttműködési Ügynökség révén, amelyet Svájc központi kormánya pénzel.

Milimir Vujadinović, a migránsok mozgását figyelemmel kísérő és a migránskérdés okozta gondok megoldására irányuló tevékenységet koordináló városi bizottság elnöke kiemelte, hogy a Tartomány nem gondoskodott az ideiglenes befogadó központról, s hogy ez volt a tartományi Kormány képviselőinek első látogatása.  Mint mondta, a Tartományi Migrációügyi Tanács, amelyet a tartományi Kormány 2015 augusztusában hozott létre, nem mutatott érdeklődést a szabadkai befogadó központnak és a migráns-kérdés megoldásának a támogatása iránt.

10293_2.jpg

Predrag Vuletić, tartományi ágazati titkár rámutatott az összes hatalmi szint közötti folyamatos kommunikáció és együttműködés jelentőségére a szociálisvédelem területén.

Ellátogatunk minden szociálisvédelmi intézménybe, amelynek az alapítója a tartományi Kormány. Ezt követően együttes megbeszélést tartunk, amelynek hozzá kell járulnia az összes hatalmi szint közötti kommunikáció és együttműködés előmozdításához a végső felhasználókig vezető úton – jelentette be a tartományi titkár, aki arra kérte a helyi önkormányzatot és a szociálisvédelmi intézményeket, hogy kísérjék figyelemmel az ágazati titkárság által kiírt pályázatokat, hangsúlyozva ezzel a projektalapú finanszírozás jelentőségét.