Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Levendulanapok Szabadkán

2016.07.09.

Bunford Tivadar, Szabadka Városi Képviselő-testületének elnöke ma a Vasutas-telepi Helyi Közösségben megnyitotta a harmadik alkalommal megtartott Levendulanapok jótékonysági rendezvényt. A látogatók különböző kézműves termékeket vásárolhattak ebből a gyógyhatású, dekoratív növényből. A bevételből tanszereket vásárolnak a nehéz anyagi körülmények között élő gyermekeknek.

10327_1.jpg

Elégedetten állapította meg, hogy a Levendulanapokat a jótékonyság jegyében rendezik meg, s hogy a teljes bevételt a súlyos anyagi helyzetben élő iskolás gyermekek megsegítésére fordítják. Ezt követően Bunford Tivadar elmondta, hogy a mai rendezvény lehetővé teszi a látogatók számára, hogy megismerkedjenek a levendula jelentőségével, amely nem csak dísznövényként hasznosítható, hanem a szépségápolásban, a gyógyászatban és a gasztronómiában is.

– A Vasutas-telepi Helyi Közösség idén is átengedte a szükséges területet a jótékonysági rendezvény szervezőinek. Ez is azt a készséget szemlélteti, hogy támogatni kell az új, innovatív ötleteket, amelyekkel saját közösségüknek, de Szabadka polgárainak is új tapasztalatokat, új kulturális tartalmakat biztosítanak – mondta Bunford Tivadar, majd hozzátette, hogy Szabadka Város Képviselő-testülete a jövőben is támogatni fogja az új, szokatlan tematikájú rendezvények megvalósítását.

A bevételből vásárolt csomagokat az új tanév kezdete előtt, augusztus végén adják át a Vasutas Település Helyi Közösség területén élő gyermekeknek.