Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Járműveket kaptak a szülői kíséret nélküli kiskorú migránsokról gondoskodó intézmények

2016.07.15.

Aleksandar Vulin, köztársasági munka-, foglalkoztatás-, harcos- és szociális-ügyi miniszter ma a belgrádi Gyermek- és Ifjúságnevelési Intézetben kilenc gépjármű kulcsait nyújtotta át azoknak az intézményeknek, amelyek a kíséret nélkül érkező kiskorú migránsokról gondoskodnak: a belgrádi Vasa Stajić Gyermek- és Ifjúságnevelési Intézetnek, a niši Ifjúságnevelési Intézetnek, valamint a szabadkai Kolevka Gyermekotthonnak. A Kolevka Gyermekotthon nevében négy jármű (két személygépkocsi, egy haszonjármű és egy kombi) kulcsait Nenad Kozomora, az intézmény igazgatója vette át. Az eseményen jelen volt dr. Nenad Ivanišević, a Munka-, Foglalkoztatás-, Harcos- és Szociális-ügyi Minisztérium államtitkára, és Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociális ügyekért és egészségügyért felelős tagja.

10344_1.jpg

A négy személygépkocsi, két haszonjármű és három kombi beszerzésére 157.789,99 eurót fordítottak. A járműveket a szerbiai migránsoknak történő állandó segélyszállítás támogató projekt keretében szerezték be, amely számára az Európa Tanács Fejlesztési Bankja tavaly 2,3 millió euró térítésmentes támogatást hagyott jóvá.

Vulin miniszter köszönetet mondott az adományért, amelyet Szerbia számára hagytak jóvá bármilyen feltételek megszabása nélkül, csak hogy segítséget nyújtsanak azoknak, akik a migránsokról gondoskodnak, s kiemelte, hogy a járműveket az intézmények más használói számára is igénybe vehetik, nem csak a migránsok szükségleteire.

A nemzetközi közösség ezzel fejezi ki, mennyire értékeli azt, amit polgáraink tettek a bajba jutott emberek megsegítésére, a humánus és szervezett munkát a migránsokról való gondoskodás érdekében - emelte ki a miniszter, majd hozzátette, hogy a Munka-, Foglalkoztatási, Harcos- és Szociálisügyi Minisztérium valamint a szerb Kormány továbbra is felelősséggel viseltetik a migránsválság iránt.

10344_2.jpg
Nenad Ivanišević, Ilija Đukanović, Nenad Kozomora

Nenad Kozomora elmondta, hogy a Kolevka Gyermekotthonnak már voltak tapasztalatai a kiskorú migránsok befogadásában, hiszen az előző időszakban mintegy 600 éjszakázást jegyeztek fel.

− Folyamatban van egy új létesítmény építése, amely kizárólag a kiskorú migránsok befogadására szolgál, így jobb feltételekkel rendelkezünk majd a kormánypolitika végrehajtásához - mondta Kozomora igazgató.