Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Csökken az illegális bevándorlók száma

2016.07.25.

Aleksandar Vulin, köztársasági munkaügyi, foglalkoztatási, harcos-ügyi és szociálpolitikai miniszter ma, miután ellátogatott a szabadkai Ideiglenes Migráns-befogadó Központba kijelentette, hogy a katonaság és a rendőrség együttes akcióinak, és a szerb-bolgár, illetve szerb-macedón határ fokozott ellenőrzésének köszönhetően csökken a Szerbiába érkező migránsok száma.

10385_1.jpg

Leszögezte, hogy bárki, aki legálisan akar belépni országunkba, ezt jogában áll kérni, de illegálisan erre senkinek sincs joga.  Aleksandar Vulin elmondta, hogy a feketepiacon megjelent egy információ, miszerint jelentősen megnőtt az az összeg, amelyet az embercsempészek a migránsoktól kérnek, mert mindenki érzi, hogy Szerbia szigorúbban ellenőrzi a határokat, s hogy ezt fogja tenni a jövőben is.

Aleksandar Vulint a központba elkísérte dr. Nenad Ivanišević, a Munka-, Foglalkoztatás-, Harcos- és Szociális-ügyi Minisztérium államtitkára, Predrag Vuletić, tartományi szociálpolitikai, népesedési és nemi egyenjogúsági titkár, Vladimir Cucić menekültügyi biztos, Milimir Vujadinović, a szabadkai migránsügyi és a migránsfolyamatok megoldására irányuló tevékenységet koordináló munkacsoport elnöke, valamint Ilija Đukanović, a Városi Tanács szociálisvédelemért és egészségügyért felelős tagja. A miniszter a látogatást követően elmondta, hogy a megtett intézkedésekkel számos csempészútvonalat sikerült felszámolni.

Mint mondta, Szerbia nem lehet egyetlenegy kormány politikájának, sem az EU közös politikája hiányának a túsza sem, hanem meg kell védenie saját területét.  

A miniszter, a magyar határ felé elindult migránsok körüli legutóbbi történések kapcsán hangsúlyozta, hogy biztosítani kell a törvényességet, s hogy nem engedhető meg a közrend veszélyeztetése, a közlekedés akadályozása.

- Az állam a migránsok számára biztosította a szállást és mindazt, amire szükségük van, de a szerbiai hatalom nem fogja megengedni, hogy a békés tiltakozás a közrendet és a békét fenyegető helyzetté nőjje ki magát - üzente Aleksandar Vulin.