Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Gazdasági hírek

Erősíteni az együttműködést a regionális projekteken

2016.07.18.

A szabadkai Városi Tanács tagjai, Újhelyi Ákos, gazdaságért, és Nebojša Draboš, turizmusért, beruházásokért és nemzetközi együttműködésért felelős tanácstag ma a Városházán találkozott Goran Sečujskivel, Újvidék Város Helyi Gazdaságfejlesztési Irodájának a vezetőjével és Zoran Ivoševićtyel, az irodavezető helyettesével.

10356_1.jpg

A mai megbeszélésen a tervekről és az együttműködés lehetőségeiről cseréltek véleményt a regionális projektek megvalósításában, emellett pedig megismerkedtek a kisbajmoki Ipari Övezetben valamint a szabadkai Szabad Övezetben meghonosodott jó gyakorlattal.

A felek megállapították, hogy a jelentősebb pályázati kiírásokra regionálisan gondolkodva kellene jelentkezni a két város versenyképességének a fokozása érdekében. Mint elhangzott, a legvonzóbb gazdasági ágazat a turizmus, amelynek fejlesztésére mindkét város rendelkezik mind a Vajdaság, mind pedig a köztársaság számára jelentős projektekkel.

A Városházán megtartott találkozó után Újhelyi Ákos az újvidéki Helyi Gazdaságfejlesztési Iroda képviselőivel ellátogatott a kisbajmoki Ipari Övezetbe és a szabadkai Szabad Övezetbe.

Szabadka Város Helyi Gazdaságfejlesztési Irodája