Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Munkamegbeszélés Szeged testvérváros képviselőivel

2016.08.09.

Horváth Tímea, Szabadka Város alpolgármestere, Újhelyi Ákos, a Városi Tanács gazdaságért felelős tagja és Kudlik Erika, a Helyi Gazdaságfejlesztési Iroda képviselője ma a Városházán találkoztak Szeged Város küldöttségével, amelyet Nagy Sándor alpolgármester és dr. Papp Tibor, külkapcsolati munkatárs alkotott. A munkamegbeszélésre Szeged Város képviselőinek a kezdeményezésére került sor, célja pedig a kölcsönös ismerkedés és megbeszélés volt a két testvérváros öt évtizedes, hosszú, termékeny és folyamatos együttműködésének a folytatásáról.

 10416_1.jpg

A két fél megállapította, hogy Szabadka és Szeged kitűnő együttműködése protokolláris és operatív szinten egyaránt zajlik, amiről a sikeresen megvalósított projektek és projektötletek tanúskodnak, amelyek között korábbiak és újak egyaránt adódnak.

A megbeszélésen elkészült a projektötletek egyfajta leltára, és megállapodás született a további operatív együttműködés irányairól az új nemzetközi pályázati kiírásokra készülve.

Az együttműködés a felvetett témák további részletezésével folytatódik.   

Szabadka és Szeged 2003. október 3-án írt alá Megállapodást a testvérvárosok együttműködéséről, miután mindkét fél áttekintette a testvérvárosok 1966. június 17-én aláírt megállapodását. Ezt követően abban állapodtak meg, hogy a több évtizeddel ezelőtt létrehozott kapcsolatok mindkét város számára hasznosak és gyümölcsözőek voltak.