Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Befejeződött a 15. Interetno Fesztivál

2016.08.26.

Befejeződött a 15. Interetno Fesztivál, amelyet augusztus 22-e és 26-a között rendeztek meg Szabadkán. A résztvevők a Sportcsarnoktól a Köztársaság téren felállított Etnopolisig díszmenetben vonultak fel, majd még egyszer felléptek a szabadkai közönség előtt a Costa Ricából, Argentínából, Uruguayból, Észak Ciprusról, Magyarországról, Oroszországból és Szerbiából érkezett folklór csoportok, népzenészek és néptáncosok.

10460_1.jpg

Szabadka ezen a héten a különböző hagyományok, kultúrák és szokások találkozásának, összefonódásának, a világ minden tájáról érkezett fiatalok barátkozásának a helyszíne volt – mondta az Interetno Fesztivál záróünnepségén Bunford Tivadar, Szabadka Város Képviselő-testületének az elnöke.

Szabadka volt az a hely, amelynek a Városháza melletti tereken felállított Etnopolis nevű fesztiválvárosában a régi és az új, a hagyományos és a modern összefonódásában mutatták be a régi mesterségek művelői városunk és a vidék kulturális örökségének részét képező népi kézműves termékeket,.

– Örömömre szolgál, hogy városunkban ezekben a napokban a színpompás népviseletek, a zene, a tánc és az ifjúság jegyében teltek a napok, hogy a népművészetek hagyományos rendezvényének a résztvevői találkozhattak egymással s hogy új barátságokat köthettek, hogy megismerkedhettek a soknemzetiségű Szabadka sajátosságaival, azzal a várossal, amelyben a másság előnyt jelent s amelyben őrzik és ápolják ezt a sokszínűséget – emelte ki Bunford Tivadar.

10460_2.jpg

Leszögezte, hogy Szabadka nem csak ebben a térségben, hanem Európában és a világban is jól ismert vendégszeretetéről, együvé tartozásáról, az emberek egymás közti megbecsüléséről és a toleranciáról, majd elégedetten állapította meg, hogy az Interetno fesztivál városunkon kívül is bemutatkozott, s hogy a fesztiváli hangulatot megérezhették Kiskunhalas és Zenta polgárai is, ahol az Interetno napok keretében felléptek a népművészeti együttesek.

– Az Interetno Fesztivál tisztelt résztvevői! Hiszem, hogy a Szabadka jelképének, a Városházának a torony alatt örömteli, kellemes napokat töltöttek, s hogy szép emlékeket visznek magukkal wbből a városból. Abban a reményben, hogy jövőre ismét találkozunk a világ kultúráinak 16. seregszemléjén, a helyi önkormányzat és a magam nevében kívánok önöknek szerencsés utat és minden jót - mondta Bunford Tivadar.

Az Interetno Fesztivál szervezői a Népkör Magyar Művelődési Központ és Szabadka Városa volt.

10460_3.jpg