Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Fogadás a Kiskunhalas – Szabadka Barátság Kerékpártúra résztvevői számára

2016.08.27.

Horváth Tímea, Szabadka alpolgármestere ma a Városháza Dísztermében fogadta a VI. Kiskunhalas – Szabadka Barátság Kerékpártúra résztvevőit. A túrát Szabadka Város városnapi programja keretében szervezték több mint 300 kedvtelésből kerékpározó részvételével. A szabadkai kerékpárosok egy csoportja Tompánál várta be magyarországi barátait, hogy azután együtt tegyék meg a Szabadkáig vezető utat.

10461_1.jpg

Horváth Tímea üdvözlő beszédében kiemelte, hogy a kerékpártúra résztvevői nem csupán az egészséges életmódot, a sportot és a barátkozást népszerűsítik, hanem új barátságokat is építenek, hozzájárulva ezzel a Kiskunhalas és Szabadka közötti együttműködés erősítéséhez. Ez a két város a közelmúltban írta alá a testvérvárosi megállapodást.  

A szervezőknek és a résztvevőknek azt kívánta, hogy tovább fejlesszék a kerékpártúra hagyományait, annak reményében, hogy rövidesen más, közös érdekű projektek is megvalósulnak.  

Farkas Dániel, Kiskunhalas alpolgármestere hangsúlyozta, hogy a több évtizedes informális baráti illetve a rokoni kapcsolatok révén már a hivatalos testvérvárosi kapcsolatok felvétele előtt is olyan együttműködés jött létre, amelynek köszönhető ez a tömeges sportüdülési mozgalom.

10461_2.jpg

A jelenlevőket tájékoztatta arról, hogy kezdeményezték a műszaki tervdokumentáció kidolgozásának megkezdését a Kiskunhalas és Szabadka közötti kerékpárút megépítésére Kiskunhalas és a tompai körforgalom közötti részen.  

Az ünnepélyes fogadást követően Király Gábor a program kiskunhalasi főszervezője a köszönet jeleként átnyújtotta az alkalmi serleget Szabadka illetve Kiskunhalas alpolgármesterének, valamint a magyar Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviselőjének, mivel a Hét határon át elnevezésű projekt keretében támogatta a kerékpártúra megrendezését.

10461_3.jpg

A látogatás hivatalos programjának befejezéseként a résztvevők megkoszorúzták Szárits János emlékművét.