Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Sporthírek

Beharangozták a 23. Stevan Vilotić – Ćele Labdarúgó Emléktornát

2016.08.30.

Szabadka ismét a Stevan Vilotić – Ćele Labdarúgó Emléktorna házigazdája lesz, amelyet ezúttal huszonharmadszor szerveznek meg. A tornát szeptember 1-je és 5-e között rendezik meg hat válogatott részvételével. Ezek Franciaország, az USA, Izrael, Ukrajna, Magyarország és Szerbia. Az első torna megszervezését Ivica Kajdoči sportújságíró kezdeményezte, hogy méltó emléket állítson a fiatal labdarúgók egyik legkiemelkedőbb és legjobb edzőjének.

10472_1.jpg

Nemanja Simović, a Városi Tanács sportért és ifjúságért felelős tagja elégedetten állapította meg, hogy ismét egy jelentős torna házigazdái lehetünk, amelyen amerikai, francia, ukrán, izraeli, magyar és szerb válogatottak mérkőzhetnek meg egymással 19 éves korig. Elmondta, hogy a párharcokat Szabadkán a Bácska és a Spartacus pályáin, valamint Magyarkanizsán, Topolyán, Zentán és Verbászon rendezik meg.

A torna mindenképpen összeköti a turizmus és a sport elemeit, a szervezőket pedig dicséret illeti amiért igyekeztek megőrizni Ivica Kajdoči sportújságíró emlékét, aki egész életét ennek az Emléktornának szentelte – mondta Simović.

A szervezők kiemelték, hogy egy hét alatt Szabadka területén több mint 30 edzést és kilenc mérkőzést rendeznek. Külön köszönet azoknak az egyesületeknek, amelyek vállalták, hogy a mérkőzések, illetve az edzések házigazdái legyenek, mint pl. a Stadion KKV, amely a Városi Stadionon megteremtette a szükséges feltételeket, továbbá a Bácska, a Vinogradar (amely több éve együttműködik a torna rendezőivel), továbbá a Tavankút, Csantavér és Bajmok labdarúgó csapata. Ez utóbbi az utolsó pillanatban állt a rendezők rendelkezésére, minden gond nélkül edzésre átengedve a pályát.     

A sajtótájékoztatón az újságírókhoz szólt Milan Kosanović, a szerb válogatott szövetségi kapitánya és Dominik Dinga, a válogatott csapatkapitánya.

Ez egy új, feltörekvő generáció. Olyan játékosok alkotják, akik 1998-ban, 1999-ben, vagy akár 2000-ben születtek, s úgy vélem, hogy ez a legfiatalabb  válogatott. Az Emléktorna kellő tekintélyt vívott ki önmagának, ezt pedig névadója mindenképpen megérdemli.  Egy ilyen tornát megérdemel Szabadka is, igazi labdarúgó város, amelyet remélem a közönség is támogatni fog – mondta Kosanović.

Az első mérkőzésekre szeptember 1-jén, a döntőre pedig szeptember 5-én kerül sor, amikor ismertté válik a 23. Emléktorna győztese. A csoportmérkőzések minden nap 17 órakor kezdődnek.

Csütörtökön a Városi Stadionban az USA Szerbiával mérkőzik, a Bácska pályán pedig Izrael és Ukrajna játszik. Pénteken a párosítás a következő: Zentán Franciaország – USA, Topolyán pedig Izrael – Magyarország. Szombaton Verbászon Szerbia – Franciaország, Magyarkanizsán meg Magyarország - Ukrajna mérkőzést rendeznek.

Vasárnap pihenőt tartanak. Hétfőn, szeptember 5-én Topolyán 15,30-kor játszanak az 5. helyért, a Városi Stadionban 16 órakor kezdődik a bronzmérkőzés, a döntő pedig a Bácska pályáján 16,45-kor kerül sorra.