Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

A koncertek nagy sikert arattak a szabadkaiak körében

2016.09.01.

A városnapi programok keretében ma este a központi téren a szabadkai közönség előtt fellépett a Vajdasági Kamarazenekar, amelynek alapítója és koncertmestere prof. Miloš Nikolić, a Budapesti Operettszínház, valamint Pély Barna budapesti rockénekes és dalszerző. A koncertek nagy sikert arattak a szabadkaiak körében.

10478_1.jpg

Az előadott műsor miatt a Vajdasági Kamarazenekar bővített összetételben lépett fel, így a nagyszámú közönség filharmónia hangzásában gyönyörködhetett.  A zenekart a komolyzene legismertebb művelői alkotják, a Belgrádi Filharmónia, a Vajdasági Filharmónia, az Újvidéki Opera és a Nagybecskereki Filharmónia tagjai, valamint szabadkai művészek.

A műsorban komolyzenei szerzemények mellett külön erre az alkalomra hangszerelt filmzenét is hallhatott a közönség. A koncert külön vendége Mirna Radulović és Varga Dávid szabadkai szólóénekes, valamint Varga Károly, fiatal hegedűművész volt.

10478_2.jpg

A Vajdasági Kamarazenekar karmestere ezúttal Paskó Csaba volt.

A Budapesti Operettszínház gálaműsorában olyan művészek léptek fel, mint Oszvald Marika, Faragó András, Lévai Enikő és Langer Soma, akiket a szabadkaiak ugyancsak lelkes fogadtatásban részesítettek. Ez követően az ismert budapesti rock énekes és dalszerző, Pély Barna akusztikus gitár-koncertjén is jó volt a hangulat.

10478_3.jpg