Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

800 résztvevő a városnapi programokban

2016.09.02.

A városnapi programokban, amelyeket a Köztársaság téren felállított kis-színpadon rendeztek, több mint 800-an léptek fel, szabadkai óvodások, általános és középiskolai tanulók, a szociális intézmények képviselői, fiatal tamburások, kórusok, szólóénekesek, a szabadkai tánc- és balettstúdiók növendékei, valamint a különböző művelődési egyesületek tagja, akik különböző énekszámokkal, tánccal és koreográfiákkal léptek közönség elé. A gazdag programban oktató előadások is helyet kaptak, például az erőszakról, de látványos zenés performance-ot is bemutattak.

10481_1.jpg

A művelődési program két napon keresztül zajlott, amelyben bemutatkoztak a legidősebb szabadkaiak is, illetve számos más művész, akik eleget téve az önkormányzat meghívásának ezáltal is megszépítették a városnapi ünnepségeket.

10481_2.jpg

Az ünnepi műsorban, amelyet ebben a formában először szervezte meg a helyi önkormányzat – hogy minél több fiatal szabadkai is közönség elé léphessen – bemutatkoztak a gračanicai gyermekek is. A vendégtársulat Momir Dragičević neves szerb költő és irodalmár Iskolacsengő (Školsko zvonce) című előadását mutatták be. A szerző itt-tartózkodása során a Jovan Mikić Általános Iskolában a szabadkai gyermekek számára költészeti órát tartva igyekezett közelebbé hozni a szerb költészetet.

10481_3.jpg