Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szerbia nyerte a Stevan Ćele Vilotić tornát

2016.09.05.

A szerb labdarúgó-válogatott nyerte a Stevan Ćele Vilotić Labdarúgó Emléktornát, amelyet 23. alkalommal rendeztek meg Szabadkán. A döntőben Szerbia válogatottja 3:1 (2:0) arányban győzött Izrael ellen. A harmadik helyet Franciaország szerezte meg az Ukrajna elleni 2:1 arányú győzelemmel, míg az USA válogatottja ötödik lett, miután ugyancsak 2:1 arányban győzött Magyarország ellen.

10488_1.jpg

A szerb ifjúsági válogatott ezúttal 13. alkalommal szerezte meg az emlékserleget, teljesen megérdemelten, mivel a játék minden elemében jobbnak bizonyult az izraeli korcsoportos válogatottnál.

A torna legjobb kapusa Marko Ilić, a szerb válogatott tagja lett. A serleget az USA szövetségi kapitánya Brad Friedel adta át, aki egykoron maga is neves kapus volt. A torna legjobb játékosa, a szerb válogatott csapatkapitánya, Dominik Dinga a serleget a Szerb Labdarúgó-szövetség fiatalokkal foglalkozó igazgatójától, Mitar Mrkelától vette át.  A szerb válogatott legtehetségesebb játékosa, Dušan Vlahović Svetlana Vučić Vilotićtól, a néhai Stevan Vilotić lányától vette át az elismerést.  

A legjobb szövetségi kapitány Milan Kosanović lett Szerbia válogatottjából. Az emlékplakettet ugyancsak Svetlana Vučić Vilotić adta át. A torna gólkirálya az izraeli Eylon Haim Almog lett három góllal, amennyit Igor Zlatanović lőtt Szerbiából, de a versenykiírás szerint a díjat a fiatalabb labdarúgó kapta.

A fair play díjat, amelyet a torna ötletgazdájáról, a néhai Ivica Kajdočiról neveztek el, Szerbia válogatottja érdemelte ki.  Az elismerést Vladimir Kajdoči, Ivica Kajdoči fia adta át. A harmadik helyért járó serleget a francia válogatott csapatkapitánya, Timothé Cognat Nenad Nikolićtól, a szabadkai alszövetség elnökétől vette át.

Yonatan Levi, a második helyezett Izrael csapatkapitánya a serleget Nemanja Simovićtól, a szabadkai Városi Tanács sportért és ifjúságért felelős tagjától vette át, a győztesnek járó serleget pedig Szerbia válogatottjának Mitar Mrkela nyújtotta át.

10488_2.jpg