Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Robogók és kamera a közlekedésrendészeti osztály számára

2016.09.14.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere és Bunford Tivadar, a Városi Képviselő-testület elnöke ellátogattak a Szabadkai Rendőri Igazgatóságra, ahol Milorad Šušnićnak, az Igazgatóság vezetőjének két Kymco típusú robogót és egy Canon kamerát adtak át. A robogók és a kamera értéke 1,6 millió dinár. A közlekedésrendészetnek szánt eszközöket a szabadkai önkormányzat a város közlekedésbiztonsági alapjából vásárolta meg.

10501_1.jpg


 A két robogót külön a rendőrség céljaira alakították át, felszerelték a szükséges hang- és fényjelző berendezésekkel. A robogók értéke 1,3 millió dinár, a kamera pedig a szükséges felszereléssel együtt mintegy 300.000 dinárba került – mondta a sajtó képviselőinek Bogdan Laban polgármester, kiemelve, hogy a műszaki felszerelés a közlekedésrendészet munkájának a hatékonyabbá tételét szolgálja.

Elmondta továbbá, hogy Szabadka Város új vezetősége az elkövetkező években is tiszteletben tartja ezt a jó gyakorlatot. Emlékeztetett rá, hogy 2011 és 2015 között a városi közlekedésbiztonsági alap eszközeiből a közlekedésrendészetnek 10 gépkocsit, számítógépeket és egyéb felszerelést vásároltak az osztály kihelyezett egységei számára, illetve egyéb olyan eszközökkel látták el őket, amelyek a közlekedési rendőrök terepi munkájához szükségesek. Egy útkereszteződésben a videofelügyeleti rendszer kiépítését is az alap finanszírozta, további 9 útkereszteződésben tér- illetve közlekedésfelügyeleti kamerákat szereltek fel.

- Erre a célra az eszközöket a közlekedésbiztonsági törvény alapján a Szabadka Város területén elkövetett szabálysértésekért kiszabott büntetések alapján biztosítják, azzal, hogy az így befolyó pénz 30 százalékát a helyi önkormányzat szükségleteire különítik el. Az önkormányzatra jutó eszközöknek a feléből Szabadka Város Városépítési Igazgatóságán keresztül finanszírozzák az utak javítását, a másik felét pedig a Közlekedésbiztonsági Alap a közlekedésbiztonság fokozására költi - hangsúlyozta Bogdan Laban.

Milorad Šušnić parancsnok köszönetet mondott Bogdan Laban polgármesternek a Szabadkai Rendőri Igazgatóságnak ma használatba adott  felszerelésért.