Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Oktatási hírek

Fogadás a Solana Beach-i szakember számára

2016.09.19.

Nataša Aleksić és Ilija Đukanović, a szabadkai Városi Tanács oktatásért, valamint szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja, továbbá Stevan Nikolić, a roma kérdések koordinátora ma a Városházán találkozott dr. Joshua Feder Solana Beach-i gyermek- és családi pszichiáterrel, aki az USA Kalifornia államából érkezett hazánkba.  A megbeszélésen az oktatással, szociális védelemmel és egészségüggyel kapcsolatos kérdések kerültek napirendre.

10512_1.jpg

A szívélyes hangulatú találkozó során Joshua Feder kiemelte, hogy a gyermekek számára a korai években nyújtott támogatás rendkívül fontos a gyermekek iskolai előrehaladása, de az egészséges társadalom kiépítése szempontjából is.

Szó volt arról a nemzetközi tanácskozásról is, amelyet Miről beszélnek nekünk a kisgyermekek? címmel rendeznek meg Belgrádban a Száva Központban szeptember 20-án és 21-én a belgrádi Pomoć deci Egyesület szervezésében.

A konferencia – mint elhangzott – a PRECEDE (Partnerség az európai megbékélésért az óvodai nevelés, az oktatás és a fejlődés révén) elnevezésű kétéves program keretében valósul meg az Európai Bizottság támogatásával Szerbiában, Koszovóban, Montenegróban, Macedóniában, Albániában és Horvátországban.

A PRECEDE program célja a legjobb gyakorlatok alkalmazása a legkisebbek nevelésében, továbbá a nevelőkkel és a szülőkkel együtt az oktatásuk és nevelésük leghatékonyabb módozatainak a felkutatása, hogy a demokratikus társadalmak jövőbeni polgáraivá válhassanak – áll az erről kiadott közleményben.

A Városháza Zöld termében tartott megbeszélést követően a kaliforniai szakember a házigazdák kíséretében ellátogatott a Naša Radost Gyermekintézmény egyik létesítményébe a Peščara HK területén, valamint a Széchenyi István Általános Iskolába, ahol az intézmények vezetői tájékoztatták a vendéget az oktatói-nevelői intézmények munkájáról, illetve szükségleteiről. A neves szakértő felajánlotta a tapasztalatcsere lehetőségét az intézmények szakmunkatársaival.

A nap végén dr. Joshua Feder a ZaJedno Egyesület zsúfolásig megtelt termében bemutatót tartott a gyermekek korai stimulálásáról és annak a fejlődésükre gyakorolt hatásáról.