Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Szabadkán a Bajnokok Ligájának serlege

2016.09.25.

Az UEFA Bajnokok Ligájának serlege, amely nyolcadik alkalommal utazza be Európát, városunkba érkezett. Bogdan Laban, Szabadka polgármestere, Enrico Verdosa, az UniCredit Szerbia Végrehajtó Bizottságának tagja és Vladimir Jugović, az UniCredit nagykövete ma a főtéren bemutatta a legrangosabb európai klubtrófeát, amellyel kezdetét vette az UEFA Champions Leage trófea-túrájának második szabadkai napja. A legismertebb labdarúgó-verseny indulójának hangjaira érkezett az eredeti serleget szállító teherautó a Szabadság térre, ahol 21 óráig lesz látható.

10523_1.jpg

Tegnap a Korzó 6-os szám alatti üzlet látogatói élvezhették a serleg közelségét és ismerkedhettek Vladimir Jugović neves labdarúgóval, ma pedig a szabadkaiak az átalakított gépjármű emelvényén fényképezkedhetnek az európai klubfoci legértékesebb trófeájával és autogramot kaphatnak a legendás labdarúgótól.

Ez alatt az idő alatt az UniCredit bank néhány más céggel együttműködve megszervezte a Kis Bajnokok Ligáját, amelyen a legkisebb labdarúgók a szórakoztató labdarúgó-iskolák támogatásával  vettek részt a 17 óráig tartó versengésben.

Bogdan Laban a serleg ünnepélyes leleplezése után kijelentette, hogy örömére szolgál amiért az Unicredit éppen Szabadkát választotta – az olimpiai bajnokok városát - hogy először legyen a Bajnokok Ligája trófea-körútjának egyik állomása.

– Polgártársaink megtekinthetik az európai klublabdarúgás legrangosabb versenyének eredeti serlegét, s egy kicsit beleélhetik magukat a serleget övező légkörbe.  Külön örömünkre szolgál, hogy Vladimir Jugović Szabadkára jött, s hogy elmesélheti mit jelent annak a serlegnek az elnyerése, amelyről világszerte a labdarúgók milliói álmodnak – emelte ki Laban polgármester.

10523_2.jpg

Enrico Verdosa örömének adott hangot, amiért az UEFA Bajnokok Ligája hivatalos bankja, az UniCredit Bank Szerbia abban az évben, amelyben szerbiai működésének 15. évfordulóját ünnepli, Szabadka polgárait egy olyan kiállítással lepheti meg, amely az európai labdarúgós legszebb pillanatait mutatja be.

Vladimir Jugović, az UEFA Champions Leage Trophy Tour UniCredit-nagykövete kijelentette: nagy örömére szolgál, hogy abban az évben, amelyben a belgrádi Crvena Zvezda a legértékesebb európai labdarúgó klubserleg elnyerésének 25. évfordulóját ünnepli, ismét felidézheti sportpályafutásának  dicső időszakát.

– Csak most fogtam fel, milyen nagy dolog  20 évesen elnyerni a trófeát.  Örülök annak, hogy ismét Szabadkán lehetek, s hogy visszaemlékezhetek azokra az időkre, amikor válogatottként Palicson edző-táboroztunk, s arra készültem, hogy egyszer megszerezzem ezt a trófeát. Nem gondoltam, hogy ez kétszer is sikerül, de sajnálom, hogy Münchenben nem lehettem harmadszor is a legjobb klub tagja.  Négyszer játszottam a döntőben, négyszer pedig az elődöntőben, ami nyolc évi kemény munkát jelentett, s ezért is örülök, hogy a serleg túrájának a nagykövetévé választottak – mondta Vladimir Jugović.

Mielőtt még a főtéren leleplezték a serleget, Bogdan Laban polgármester és Nemanja Simović, a Városi Tanács sportért és ifjúságért felelős tagja a Városháza Zöld termében fogadták a Trófea Túra képviselőit és Vladimir Jugovićot.

10523_3.jpg

A Bajnokok Ligája serlegének európai körútját ezúttal nyolcadszor szervezték meg. Szeptember 13-a és október 30-a között öt ország, Románia, Szerbia, Bosznia és Hercegovina, Horvátország és Magyarország 16 városában áll meg a karaván.

A legendás serleg Szerbiában szeptember 22-e és október 2-a között tartózkodik. Ništ és Szabadkát követően a Bajnokok Ligájának serlegét (szeptember 28-án és 29-én) Újvidéken, (október 1-jén és 2-án) pedig Belgrádban állítják ki.