Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Sporthírek

A Spartacus Birkózó Klub bemutatta az erősítéseket

2016.09.28.

A Spartacus Birkózó Klub jelentősen megerősödve tekint az új versenyévad elé, azzal az egyértelmű céllal, hogy megszerezze az országos bajnoki címet - jelentették be a Városháza Média Központjában megtartott mai sajtótájékoztatón. A klub erősítései a következők: Aleksandar Maksimović (Partizan), Gazdag Krisztián (Potisje Magyarkanizsa) és Nagy Tamás (Zenta), akik a tapasztalt Davor Štefanek, Dejan Franjković, Vujadin Bosnić és a többi szabadkai birkózó társaságában kísérelik meg városunknak visszaszerezni a bajnoki címet.

10542_1.jpg

Nemanja Simović, a Városi tanács sportért és ifjúságért felelős tagja ebből az alkalomból elmondta, hogy a Spartacus Birkózó Klub eredményei és évtizedes sporttekintélye alapján kiérdemelte, hogy a város nagyobb támogatásban részesítse. Közös ambíciónk visszaszerezni a városnak a bajnoki címet, ezért a három erős birkózóval aláírt szerződés az első lépést jelenti ezen az úton.

– Birkózó klubunk előtt nagy munka áll. Szeretnénk a bajnoki címet visszaszerezni Szabadkának, ez pedig nem lesz könnyű a hagyományosan kellemetlen ellenfelekkel szemben, mint amilyen a Proleter és a Partizan. Szabadka jól ismert birkózó sportjáról, és biztos vagyok abban, hogy együtt el fogjuk érni a kívánt célt – mondta Simović.

Sreten Damnjanović, a Spartacus neves birkózója és sokéves edzője elmondta, hogy a három erősítéssel kiváló „üzletet” csinált, s hiszi, hogy velük együtt a Spartacus bejut a döntőbe.

– Nem lesz könnyű megszerezni a bajnoki címet, nagy feladat és munka vár ránk az előttünk álló időszakban. A Spartacus a megalapítása, vagyis 1948 óta 33 világbajnoki, európai és olimpiai érmet valamint 22 országos bajnoki címet szerzett.  Most abban a helyzetben vagyunk, hogy néhány ínséges év után az országos bajnoki címet visszaszerezzük Szabadkának. Minőségi erősítéseket szereztünk, mindenekelőtt Maksimovićot, aki három európai éremmel rendelkezik és részt vett a riói Olimpiai Játékokon. Ezek a birkózók segíthetnek a jó eredmények elérésében, nem csak most, hanem a jövőben is, mivel hosszabb időre szerződtettük őket. Szabadka Város segítségével megkíséreljük megvalósítani célunkat – mondta Damnjanović.

10542_2.jpg
Aleksandar Maksimović elmondta, hogy elégedett Szabadkára jövetelével, a Spartacus kedves klub a számára, Sreten Damnjanović pedig már nyolc éve a válogatott edzője.

– Szerintem megszerezhetjük a bajnoki címet. Készen állunk és mindent megteszünk a közösen kitűzött célok eléréséért – mondta Maksimović.