Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Sporthírek

Davor Štefanek a Spartacus Birkózó Klub elnöke

2016.09.28.

A Spartacus Birkózó Klub közgyűlésének ma esti rendkívüli ülésén változás történt a klub élén. Andrija Romić elnök magán okokra hivatkozva benyújtotta visszavonhatatlan lemondását, helyére a közgyűlés Davor Štefaneket választotta meg.


10543_1.jpg

Štefanek ezt követően kijelentette, hogy a tisztséget azért vállalta el, hogy rendet tegyen a klubban és erősítse a fegyelmet, mert csak így valósítható meg a klub idei célkitűzése, az országos bajnoki cím megszerzése.

– A cél nem rövidtávú, hogy a bajnoki cím megszerzése után minden feledésbe merüljön, hanem hogy újabb bajnokokat neveljünk, s hogy tovább működjön a klub. Ebben a klubban kitűnő munka folyt, nincs mit felrónom az elődömnek, aki épp ezért alelnökként a klubban marad. Fiatal vagyok és törekvő. Ilyen az Igazgatóbizottság is, és mindannyian a klubért fogunk élni. Szándékunkban áll versenyeket szervezni, ami könnyebbé tenné az életünket. Szeretnénk felerősíteni a birkózóiskolát, népszerűsíteni a birkózást, új bajnokokat nevelni, út Sretót, Refiket, Petkót... Szeretném, ha a legjobb bírkózók a Spartacusban maradnának s itt érjék el legjobb eredményeiket – mondta Davor Štefanek.

A vezetőségben bekövetkezett változásokat üdvözölte Nemanja Simović, a szabadkai Városi tanács sportért és ifjúságért felelős tagja.

– A Spartacus Birkózó Klub bajnok lehet az idén. Erre megvan az esélye, de ez a versenyzőktől és az edzőktől, a klubban folyó munkától függ. Ezért is jó, hogy a Spartacus Birkózó Klub újjászervezése érdekében sor került a közgyűlés ülésére.  Még ha nem is sikerül megszereznünk a bajnoki címet, nem dől össze a világ. A birkózásnak városunkban hosszú hagyományai vannak, a munkaprogram pedig hosszabb időre szól – mondta Simović.