Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Hírek

Idősek napja a Szerb Nők Egyesületében

2016.10.01.

Október 1-je, az idősek nemzetközi napja alkalmából dr. Nenad Ivanišević, a munka-, foglalkoztatás-, harcos- és szociális-ügyi minisztérium államtitkára, valamint Ilija Đukanović, a szabadkai Városi Tanács szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja ma ellátogattak a Szerb Nővérek Egyesületébe (Kolo srpskih sestara), abba a humanitárius szervezetbe, amely a Gerontológiai Központ és a Caritas mellett professzionális segítséget nyújt a legidősebb szabadkai polgároknak.

10551_1.jpg

- Számunkra fontos, hogy egy szervezetnek se legyen monopóliuma, hanem hogy ezzel a tevékenységgel foglalkozhasson minden szabadkai, aki rendelkezik a megfelelő engedéllyel és eleget tesz a szükséges feltételeknek.  A Szerb Nővérek Egyesülete nemes célokból, elkötelezetten végzi ezt a tevékenységet mindannyiunk büszkeségére. Könnyű az irodában ülve terveket készíteni. Bátorság kell ahhoz, hogy kiszálljanak a terepre, bejárják és segítsék az időseket és a magatehetetleneket – mondta Nenad Ivanišević, majd hozzátette, hogy a Kormány és az illetékes minisztérium a jövőben is támogatni fogja a Szerb Nővérek Egyesületéhez hasonló szervezeteket.

A szabadkai Szerb Nővérek Egyesülete május közepe óta professzionálisan nyújt segítséget, illetve ápolást a legidősebbeknek. Szabadka Város területén 2016-ra pályázatot írtak ki a társadalmi és humanitárius téren kifejtendő programok és projektek pénzelésére, illetve társpénzelésére – köztük a házi segítségnyújtás és ápolás megszervezésére. A Szerb Nővérek Egyesülete a pályázatra az idős és egyedül élő falusi háztartások számára nyújtandó segítséggel pályázott Nagyfény, Újzsednik, Felső- és Alsó-Tavankút területére. A városi költségvetésből erre a célra 900.000 dinárt kapott.