Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Kairói és tajpeji díjak a tehetségért, a munkáért és a kitartásért

2016.10.05.

Horváth Tímea, Szabadka Város alpolgármestere ma a Városháza Kék termében átadta a tanúsítványokat, okleveleket és érmeket a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola tanulóinak és az EmArt Képzőművészeti Műhely tagjainak, akik figyelemre méltó eredményeket értek el a kairói Egyiptom a gyermekek szemével címmel, még 2013-ban kiírt pályázaton, valamint a Kínai Köztársaság (Tajvan) Tajpej városa által tavaly kiírt nemzetközi képzőművészeti pályázaton. Az ünnepségen jelen voltak a díjazott gyermekek szülei is, valamint Grubanov Martinek Emília, a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola tanítónője, az EmArt Műhely vezetője is.


10554_1.jpg

Horváth Tímea ebből az alkalomból elégedetten nyugtázta, hogy a díjazott tanulók tehetségét, kitartó munkáját és igyekezetét oklevelekkel, tanúsítványokkal és érmekkel jutalmazták. Hozzátette, hogy a mai ünnepség a Városházán a szabadkai önkormányzatnak azon szándékát tükrözi, hogy a hazai és a nemzetközi versenyeken és pályázatokon sikerrel bemutatkozó legfiatalabb polgároknak is köszönetet mondjon, külön figyelmet szenteljen nekik.

Remélem, hogy a következő versenyeken és pályázatokon is kimagasló eredménnyel szerepeltek. Gratulálok szüleiteknek is, akiknek nagy érdemei vannak a sikereitekben, hiszen felismerték a tehetséget és azt a potenciált, amellyel rendelkeztek, és teljes támogatásban részesítettek benneteket, hogy tehetségetek a legjobb úton haladjon a kiteljesedés felé – hangsúlyozta Horváth Tímea.

A díjazott gyermekek, szüleik, tanítóik és tanáraik nevében Grubanov Martinek Emília mondott köszönetet a szívélyes fogadtatásért, a jutalmakért és alkalmi ajándékokért, amelyeket az önkormányzat nevében a város alpolgármestere nyújtott át.  

Az egyiptomi díjakig – mint mondta – hosszú, hároméves út vezetett, de a legfontosabb, hogy a kairói érmek és oklevelek végre Szabadkára értek s méltó kezekbe kerültek.

A kairói képzőművészeti pályázaton 10 tanulót jutalmaztak, négyet a Jovan Jovanović Zmaj iskolából, hatot pedig az EmArt Műhelyből. Egy-egy aranyérmet szerzett a Zmaj iskola és az EmArt tanulója, míg a többieknek a sikeres részvételért oklevelet kaptak Egyiptom belgrádi nagykövete levelének kíséretében, amelyben a díjazottaknak gratulált az elért eredményekhez.

Tajpejben a Jovan Jovanović Zmaj ÁI egy tanulója és az EmArt Műhely öt diákja kapott díjat. Ezüst tanúsítványt kapott a Zmaj iskola és az EmArt egy-egy tanulója, a többiek pedig oklevelet vehettek át a képzőművészeti pályázaton való sikeres szereplésükért.

Nem először fordul elő, hogy Grubanov Martinek Emíliának és a nemzetközi pályázatokon díjazott tanulóknak az elismerések többéves késéssel érkezzenek meg. A szabadkai általános és középiskolák 14 tanulója, aki 2009-ben, 2010-ben és 2011-ben sikeresen mutatkozott be Indiában, az újdelhi Shankar Alapítvány képzőművészeti pályázatán, a díjakat csak 2014. január 21-én kapta kézhez.

10554_2.jpg