Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megnyílt a Banja Luka-i Nenad Malešević fotókiállítása

2016.10.06.

A szabadkai Modern Képtárban ma este megnyílt a Banja Luka-i Nenad Malešević fotókiállítása, ami első lépés Banja Luka és Szabadka, illetve a két város művelődési intézményeinek közelebbi együttműködése felé. A kiállításra a boszniai Szerb Köztársaság Modern Művészetek Múzeumával való együttműködésben került sor.

10558_1.jpg
 
A kiállítás megnyitóján a vendégeket Nela Tonković, a szabadkai Modern Képtár igazgatónője köszöntötte, majd Sarita Vujković, a Banja Luka-i Modern Művészetek Múzeumának az igazgatónője beszélt a múzeumok és képtárak együttműködési formáiról, majd annak a reményének adott hangot, hogy ez a két intézmény olyan közös projekteket valósít majd meg, amelyek összekötnék a két város művészeit.

A kiállítás anyagáról a Banja Luka-i múzeum kurátora, Lana Pilipović beszélt, aki a Dokumentumok: a Bevezetés a megszűnés tanulmányába című anyagot megfelelő szövegkörnyezetbe helyezte.

A kiállítás hivatalosan Slobodan Gavranović, Banja Luka polgármestere nyitotta meg. Beszédében kitért Szabadka és Banja Luka együttműködésének a kezdeteire, külön kiemelve a két város képviselőinek azon szándékát, hogy városíik együttműködése ne maradjon csupán a megállapodás aláírásának a szintjén, hanem hogy kezdetét vegye az intenzívebb kulturális cserefolyamat.

Gavranović polgármester kiemelte, hogy Szabadka és Banja Luka hasonló tapasztalatokból tanulhat, s hogy ezáltal javíthatja polgárainak az életminőségét.