Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Megtartották a Városi Képviselő-testület 5. ülését

2016.10.20.

A szabadkai Városi Képviselő-testület 5. ülésén, amelyet a Városháza Dísztermében tartottak meg, Rendeletet hoztak a Szabadka Város Önkormányzatában a 2015. évben határozatlan idejű munkaszerződéssel alkalmazottak maximális létszámáról szóló rendelet módosításáról, a Szabadkai Ipari és Technológiai Parkok Közvállalat felszámolásának megindításáról, a Szabadkai Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat megalapításáról, továbbá a Szabadka Város Közigazgatási Hivataláról szóló rendelet módosításáról és kiegészítéséről. A mai ülésen megvitatott 43 napirendi pont között határozatokat hoztak több szabadkai közvállalat és kommunális közválalat felügyelő bizottsága elnökének és tagjának a felmentéséről.

10579_1.jpg

A költségvetési rendszerről szóló törvény módosításáról és kiegészítéséről szóló törvény egyebek mellett előírja azt is, hogy a közvállalatok, illetve igazgatóságok a jövőben nem lehetnek közvetett költségvetési eszközfelhasználók. Ezzel összhangban felszámolják a Szabadkai Ipari és Technológiai Közvállalatot, amelynek jogkörét a Városi Közigazgatási Hivatal veszi át.

A Szabadka Város Városépítési Igazgatósága Közvállalat neve Szabadkai Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalatra módosul, a foglalkoztatottak maximális létszámát pedig 81-ről 28-ra csökkentik. A szabadkai Szabad Övezet igazgatásával foglalkozó kft. dolgozóinak maximális számát négyről ötre növelték.
A rendelet módosításával Szabadka Város Közigazgatási Hivatalában a dolgozók maximális létszámát 310-ről 367-re növelték, mivel átveszik a Szabadkai Ipari és Technológiai Parkok Közvállalat jogkörét, illetve átveszik a szabadkai Városépítési Igazgatóság Közvállalat feladatainak egy részét.

A tanácsnokok rendeletet hoztak a Szabadkai Ipari és Technológiai Parkok Közvállalat felszámolásának megindításáról, s ezzel kezdetét veszi a közvállalat felszámolási eljárása. A költségvetési rendszerről szóló törvény módosításáról és kiegészítéséről szóló törvény 17. szakasza előírja, hogy 2016. december 1-ig teljesen be kell fejezni a felszámolási eljárást.

A Szabadkai Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat megalapításáról szóló rendelet elfogadásával összehangolják a Szabadka Város Városépítési Igazgatósága Közvállalat alapításáról szóló rendeletet a közvállalatokról szóló törvénnyel.

A Szabadka Város Városépítési Igazgatósága Közvállalat felügyelőbizottsága 2016. október 7-ei ülésén döntést hozott arról, hogy a közvállalat új nevet vegyen fel. A vállalat új neve Szabadkai Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat, miután ezt a változást jóváhagyta a Képviselő-testület.

A Szabadkai Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat megbízott igazgatójává Predrag Radivojević belgrádi építészmérnököt nevezték ki. A megbízott igazgató kinevezése a határozat meghozatalának másnapján lép hatályba, megbízatási ideje pedig a Szabadkai Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatójának a kinevezéséig, de legfeljebb egy évre szól.

Szabadka Város Képviselő-testülete 5. ülésének napirendje