Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Csantavéren megnyílt a Postatakarék önálló pénztára

2016.10.21.

Csantavéren, a József Attila 1/a alatt megkezdte munkáját a belgrádi Postatakarék Rt. (Poštanska štedionica a.d.) önálló pénztára. A bank önálló pénztárát a szalag átvágásával jelképesen Bogdan Laban, Szabadka polgármestere adta át rendeltetésének. Az eseményen jelen volt Bojan Kekić, a bank Végrehajtó Bizottságának a tagja és Desimir Blašković, a Postatakarék újvidéki kirendeltségének az igazgatója is.

  10583_1.jpg

Bogdan Laban polgármester a pénztár ünnepélyes megnyitását követően a sajtó képviselőinek elmondta, hogy a szabadkai önkormányzat és a Postatakarék vezetősége felismerve ennek a mindenekelőtt mezőgazdasággal foglalkozó területnek a potenciálját, néhány hónappal ezelőtt kezdeményezték a Postatakarék csantavéri pénztárának a megnyitását. Ezzel elérhetőbbé vált a pénztár a jelenlegi és a majdani csantavéri, illetve környékbeli ügyfelek számára, akik így gyorsan és színvonalasan tudják használni a bank szolgáltatásait.

A mintegy 7.000 lakosú Csantavéren a banknak már eddig is szépszámú ügyfele volt, mintegy 450-en rendelkeztek folyószámlával és több mint 650-en takarékbetéttel, akik a bank szolgáltatásait eddig a legközelebbi, de mégis viszonylag távoli topolyai, illetve szabadkai kirendeltségekben voltak kénytelenek igénybe venni

Csantavér jól ismert mezőgazdasági terület, ahol szinte minden háztartás jószágneveléssel foglalkozik. Mivel a Postatakarék ügyvitele elsősorban a természetes személyek, a kis- és mikro jogi személyek, valamint a vállalkozók felé irányul, a bank jelenlegi és majdani ügyfelei teljes körűen, megbízhatóan és hatékonyan vehetik igénybe a bank termékeit, illetve szolgáltatásait.

10583_2.jpg
Bojan Kekić, Bogdan Laban és Desimir Blašković

Desimir Blašković emlékeztetett rá, hogy a Postatakarék Bank Postatakarékként 1921-ben alakult, s hogy ezzel a legrégebbi bank, illetve olyan bank, amely a leghosszabb ideje fejti ki tevékenységét a Szerb Köztársaság területén.

Csantavéren – mint mondta – már régóta nem működik egy bank sem, ma pedig ez a település ismét rendelkezik egy bankkal, a fennállásának 95. évfordulóját ünnepelő Postatakarékkal, amely hosszú hagyományai alatt fontos szerepet töltött be a pénzügyi piacon és a szerbiai polgárok életében.

A szabadkai fiókintézethez eddig nyolc kirendeltség tartozott: Szabadka, Topolya, Zombor, Nagykikinda, Zenta, Óbecse, Verbász és Hódság, mától pedig a szabadkai kirendeltség egy újabb, a kilencedik szervezeti formával gazdagodott, ez pedig az önálló csantavéri pénztár.