Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktualitások

Aláírták a Parking KKV kollektív szerződését

2016.11.03.

A Városházán ma aláírták a Parking Kommunális Közvállalat kollektív szerződését. Az alapító, Szabadka Város nevében a kollektív szerződést Bogdan Laban polgármester, a Parking KKV mint munkáltató nevében Milorad Slijepčević igazgató, a Parking KKV szakszervezete nevében pedig Dragiša Ristić szakszervezeti megbízott írta alá. A kollektív szerződés aláírásánál jelen volt Hugyi István, a Szabadkai Önálló Szakszervezetek Szövetségének alelnöke.

10599_1.jpg

A kollektív szerződés a törvénnyel és más jogszabályokkal összhangban szabályozza a munkaviszonyból adódó jogokat, kötelességeket és felelősségeket a Parking Kommunális Közvállalatban, illetve rendezi a kollektív szerződés aláíróinak egymás közti viszonyait.

Az alapító a törvénnyel összhangban biztosítja a kommunális létesítmények kiépítéséhez, fenntartásához és működtetéséhez, valamint a rendszer műszaki és technológiai egységéhez szükséges szervezeti, anyagi és egyéb feltételeket, továbbá szabályozza és biztosítja a kommunális tevékenység végzését és fejlődését.

A munkáltató figyelemmel kíséri a munkavégzést, a szolgáltatások és termékek mennyiségét és minőségét, a bérek kifizetését, amelyeket a törvényben és kollektív szerződésben foglalt mércék és egyéb tényezők alkalmazásával számolnak el.  

A munkáltató és a foglalkoztatottak is kötelesek tiszteletben tartani a törvénnyel, a Szabadka Város közvállalataira és kommunális közvállalataira vonatkozó külön kollektív szerződéssel, a vállalati kollektív szerződéssel és a munkaszerződéssel szabályozott jogokat és kötelezettségeket.

A kollektív szerződés három évre szól és a Parking KKV hirdetőtábláján való megjelentetéstől számított nyolc napon belül lép hatályba.

Munkáltatóként a kollektív szerződést csupán a Temetkezési Kommunális Közvállalatban nem írták alá. A vállalat illetékesei szerint a munkaviszonyból adódó jogokat, kötelességeket és felelősséget a munkáról szóló szabályzat rendezi, de rövidesen megkezdik a kollektív szerződés előkészítésével és megkötésével kapcsolatos tárgyalásokat.